Gå til hovedindhold

Natur og miljø

Læs mere om natur- og miljøprojekter i Aarhus Kommune her.

Indhold

    Internationale natur- og miljøprojekter

    Alle projekter her på siden har til formål at håndtere en række udfordringer for eksempel at sikre vores grundvand, tilpasse arealer til mere nedbør, mindske CO2-udledning og øge biodiversiteten.

    Ønsk et træ

    Aarhus skal plante 10.000 nye træer frem mod 2025, og du kan være med til at finde steder, hvor de kan plantes.

    Bynatur på dagsordenen

    I byen er der kamp om pladsen, men nu skal naturen også have plads i byen. Derfor sætter vi fokus på at folde bynaturen ud i Aarhus.

    Moesgaard Vildskov

    Her på siden kan du blive klogere på Aarhus Kommunes arbejde med at skabe mere biodiversitet i Marselisborgskovene.

    Ren By Aarhus

    Ren By Aarhus udvikler og afprøver nye løsninger til en renere by – til gavn for miljøet og os alle sammen. Affald er ikke bare affald, men en ressource der skal genanvendes eller genbruges.

    Aarhus’ Naturkanon

    10 unikke naturområder fordelt over hele Aarhus Kommune udgør Aarhus’ Naturkanon. Uanset om du er til strand eller sø, bjerge eller eng, så kan du få en fantastisk naturoplevelse i Aarhus Kommune.

    Aarhus Blomstrer Vildt

    Er der en del af dit område, der kan omdannes til en smuk blomstereng? Så kan du ansøge om en portion frø fra Aarhus Kommunes blomsterfrøpulje.

    300 hektar ny natur

    Syd for Aarhus skal 300 hektar kommunal landbrugsjord omdannes til mere vild natur. Formålet er at skabe flere levesteder til en masse arter, der mangler plads og samtidig give aarhusianerne nye, bedre naturoplevelser.

    Vindmøller og solceller i Aarhus

    Mange aarhusianere vil de kommende år skulle forholde sig til flere vindmøller og solcelleanlæg rundt omkring i kommunen, som skal forsyne os med grøn energi. Aarhus Kommune er aktuelt ved at afklare flere mulige placeringer. Her på siden får du overblikket. Vil du deltage i debatten om de konkrete projekter? Så klik på dét projekt, du vil give input til.

    Sidst opdateret: 20. juni 2024