Gå til hovedindhold

Vindmøller og solceller i Aarhus

Mange aarhusianere vil de kommende år skulle forholde sig til flere vindmøller og solcelleanlæg rundt omkring i kommunen, som skal forsyne os med grøn energi. Aarhus Kommune er aktuelt ved at afklare flere mulige placeringer. Her på siden får du overblikket. Vil du deltage i debatten om de konkrete projekter? Så klik på dét projekt, du vil give input til.

 • Læs op

Indhold

  Kort: Mulige vedvarende energiprojekter

  Her får du overblik over mulige projekter med solceller og vindmøller i hele Aarhus Kommune. Kortet indeholder:

  • projekter, der endnu ikke er startet op. Her har vi accepteret en ansøgning fra en bygherre om etablering af solceller eller vindmøller, men er endnu ikke gået i gang med at afklare, om der kan være grundlag for en lokalplan.
  • projekter, som er under afklaring. Her er vi ved at undersøge, om der er grundlag for at lave en lokalplan med solceller eller vindmøller.

  Solceller ved Studstrup

  European Energy har ansøgt om at opstille 63 hektar solcellepark på et areal ved Studstrup. Aarhus Kommune er derfor ved at undersøge, om der er grundlag for et lokalplansforslag.

  Vindmøller ved Vosnæs

  NRGi Renewables har søgt om at opstille tre vindmøller ved Vosnæs. Aarhus Kommune er derfor ved at undersøge, om der er grundlag for et lokalplansforslag.

  Solceller ved Spørring

  Better Energy har søgt om at opstille en solcellepark på cirka 207 hektar ved Spørring. Aarhus Kommune er derfor ved at undersøge, om der er grundlag for et lokalplansforslag.

  Solceller ved Kattrupvej og Hovvejen

  Amplio Greenium Aps har ansøgt om at opstille henholdsvis 30 og 35 hektar solcellepark på Kattrupvej og Hovvejen i det sydlige Aarhus. Aarhus Kommune er i gang med at undersøge, hvad der skal til for at projektet kan blive til noget.

  Solceller ved Edslev

  ADA Green Energy har ansøgt om at opstille 68,5 hektar solcelleanlæg på arealer nord for Edslev. Aarhus Kommune er i gang med at undersøge, hvad der skal til for at projektet kan realiseres.

  Solceller mellem Lystrup og Egå

  Better Energy ønsker at opstille 49,5 hektar solcellepark på et areal ved motorvejen mellem Lystrup og Egå. Aarhus Kommune er derfor ved at undersøge, hvad der skal til for at projektet kan realiseres.

  Solceller ved Mustrupvej

  NRGi Renewables ønsker at opstille 37 hektar solcellepark på et markareal ved Mustrupvej mellem Solbjerg og Mårslet. Aarhus Kommune er så småt gået i gang med borgerdialog og indledende undersøgelser.

  Solceller ved Hørslev

  Den private udvikler Amplio Greenium ApS har søgt om at opstille et solcelleanlæg på cirka 80 hektar på et areal vest for landsbyen Hørslev. Aarhus Kommune er gået i gang med borgerdialog og de indledende undersøgelser.

  Koblingsstation nord for Trige

  Den statslige aktør Energinet har henvendt sig til Aarhus Kommune i forbindelse med, at der skal etableres en koblingsstation til en fremtidig havvindmøllepark i Kattegat.

  Sidst opdateret: 22. februar 2024