Gå til hovedindhold

Vindmøller og solceller i Aarhus

Mange aarhusianere vil de kommende år skulle forholde sig til flere vindmøller og solcelleanlæg rundt omkring i kommunen, som skal forsyne os med grøn energi. Aarhus Kommune er aktuelt ved at afklare flere mulige placeringer. Her på siden får du overblikket. Vil du deltage i debatten om de konkrete projekter? Så klik på dét projekt, du vil give input til.

 • Læs op

Indhold

  Kort: Mulige vedvarende energiprojekter

  Her får du overblik over mulige projekter med solceller og vindmøller i hele Aarhus Kommune. Kortet indeholder:

  • projekter, der endnu ikke er startet op. Her har vi accepteret en ansøgning fra en bygherre om etablering af solceller eller vindmøller, men er endnu ikke gået i gang med at afklare, om der kan være grundlag for en lokalplan.
  • projekter, som er under afklaring. Her er vi ved at undersøge, om der er grundlag for at lave en lokalplan med solceller eller vindmøller.

  Solceller ved Studstrup

  European Energy har ansøgt om at opstille 63 hektar solcellepark på et areal ved Studstrup. Aarhus Kommune er derfor ved at undersøge, om der er grundlag for et lokalplansforslag.

  Vindmøller ved Vosnæs

  NRGi Renewables har søgt om at opstille tre vindmøller ved Vosnæs. Aarhus Kommune er derfor ved at undersøge, om der er grundlag for et lokalplansforslag.

  Solceller ved Spørring

  Better Energy har søgt om at opstille en solcellepark på cirka 207 hektar ved Spørring. Aarhus Kommune er derfor ved at undersøge, om der er grundlag for et lokalplansforslag.

  Solceller ved Kattrupvej og Hovvejen

  Amplio Greenium har ansøgt om at opstille henholdsvis 30 og 35 hektar solcellepark på Kattrupvej og Hovvejen i det sydlige Aarhus. Aarhus Kommune er i gang med at undersøge, hvad der skal til for at projektet kan blive til noget.

  Solceller ved Edslev

  ADA Green Energy har ansøgt om at opstille 68,5 hektar solcelleanlæg på arealer nord for Edslev. Aarhus Kommune er i gang med at undersøge, hvad der skal til for at projektet kan realiseres.