Gå til hovedindhold

Internationale natur- og miljøprojekter

Alle projekter her på siden har til formål at håndtere en række udfordringer for eksempel at sikre vores grundvand, tilpasse arealer til mere nedbør, mindske CO2-udledning og øge biodiversiteten.

 • Læs op

Indhold

  Her under finder du en liste over igangværende natur- og miljøprojekter, som er støttet af EU.

  Naturbaserede løsninger er et gennemgående greb i alle projekterne. Naturbaserede løsninger går ud på at skabe merværdi i projekterne og give aarhusianerne mere natur og flere rekreative områder samtidig med, at vi håndterer de primære udfordringer.

  UrbanLIFEcircles

  UrbanLIFEcircles hjælper Aarhus til at blive en grønnere, vildere og mere levende by, som alle kan nyde og være aktive i. Flere af vores naturområder får nu et ordentligt rygstød til glæde for både dyr, planter og ikke mindst aarhusianere, som ønsker mere vild natur.

  Biodiverse Cities

  Projektet Biodiverse Cities har til formål at fremskynde indsatsen for mere biodiversitet og på den måde transformere NSR (North Sea Region) -byer til grønne byer, hvor både natur og mennesker trives.

  RECONECT

  RECONECT er et EU-finansieret Horizon 2020-projekt, som handler om at finde evidens for, at naturbaserede løsninger kan hjælpe med at minimere risikoen for oversvømmelser som følge af klimaændringerne.

  REGREEN

  REGREEN er et EU-finansieret Horizon 2020-projekt, som handler om at understøtte naturbaserede løsninger i byer og bynære områder.

  Invest4Nature

  Invest4Nature er et EU finansieret Horizon2020 projekt, som bygger videre på den viden der er bragt frem i projekterne RECONNECT og REGREEN.

  CityBlues

  CityBlues er et EU-finansieret projekt, der har til formål at sætte fokus på klimaindsatsen i  byer, hvor fortætning belaster vandløb og gør vandområder sårbare for erosion og oversvømmelse.

  Sidst opdateret: 20. juni 2024