Gå til hovedindhold

Ledelseshjulet

Ledelseshjulet i Børn og Unge giver et overblik over den strategiske ledelsesudvikling i Børn og Unge på forskellige tidspunkter i et lederliv. Læs mere om de forskellige elementer i Ledelseshjulet og find inspiration til god ledelse.

 • Læs op

Indhold

  Ledelseshjulet

  Dette gælder både talentudvikling af medarbejdere med lederpotentiale, men også talentudvikling af ledertalenter i organisationen, som har potentiale for på et tidspunkt at bevæge sig videre i lederjobbet – eksempelvis på et andet ledelsesniveau. 

  Fra leder af medarbejdere til leder af ledere

  I Børn og Unge har vi også et udviklingsforløb for ledere af medarbejdere med lyst og potentiale til at tage næste skridt mod en lederstilling som leder af ledere.

  Fra medarbejder til leder

  I Børn og Unge har vi tre forskellige ledertalentforløb som på forskellige måder kan være med til at afklare og udvikle ledertalenter i organisationen. Medarbejderne kan vælge mellem tre forløb:

  • Ledertraineeforløb - et kort forløb for medarbejdere, som gennem coaching bliver understøttet i deres afklaring af, om en lederkarriere er noget for dem.
  • Lederaspirantforløb - for medarbejdere, som har lyst til og potentiale for en lederkarriere og gerne vil kickstarte den med en førlederuddannelse på 5 dage.
  • Lederafklaringsforløb - for medarbejdere, som har besluttet sig for en lederkarriere og gennem et år, vil træne ledelse i praksis i tæt samspil med egen leder. I traineeforløbet indgår også aspirant-førlederuddannelsen.

  Vil du vide mere så kontakt:
  Hanne Lise Rasmussen, HR-konsulent, halir@aarhus.dk, tlf. 2338 0112.

  Den primære introduktion for den nye leder sker på den nye arbejdsplads. Derudover er der en fælles introduktion for nye ledere i Børn og Unge, som blandt andet består af en række obligatoriske kurser samt en fælles introduktion for nye ledere på tværs af Aarhus Kommune.

  Overblik over læringsaktiviteter det første år som leder (pdf)

  Sidst opdateret: 23. maj 2024