Gå til hovedindhold

Trafik

Trafikken i Aarhus rummer både den offentlige transport, du bruger til daglig, og den trafik, der bevæger sig lige ude foran din hoveddør.

 • Læs op

Indhold

  Daglig drift og trafikinformation

  Du kan se status på vejene på Vejdirektoratets trafikkort.

  Projekter på din vej

  Få overblikket over, hvor der er vejarbejde i gang og på vej i Aarhus Kommune. Er vi i gang med vejarbejde på din vej? Så find den på kortet og læs mere om, hvad vi laver.

  På cykel i Aarhus

  Hvad er en cykelgade, hvordan lejer jeg en bycykel, hvad er god sikkerhed på cyklen, og hvad gør Aarhus Kommune ved herreløse cykler? Få svar på alle dine spørgsmål om at være cyklist i Aarhus.

  Kollektiv trafik

  I Aarhus Kommune finder du en række kollektive transportformer som letbane, bybus og regionalbus. De kollektive trafiktilbud skal være til gavn for både aarhusianerne og trængslen i byen.

  Ønsker du ændringer på din private fællesvej?

  Vil du lave noget om på dit fortov, din sti eller vej? Så skal du have tilladelse til ændringen hos kommunen. Ændringer kan f.eks. være beplantning, fartdæmpning, parkeringsændringer, stibomme, fjernelse af et fortov eller forskønnelse af vejen.

  Ønsker du fartdæmpning på offentlig vej?

  Der etableres som udgangspunkt ikke fartdæmpende foranstaltninger på fordelingsveje og gennemfartsveje. Dette skyldes, at fordelingsveje og gennemfartsveje generelt er karakteriseret ved høj trafikintensitet og god fremkommelighed.

  Ønsker du at etablere, ændre eller nedlægge en overkørsel?

  Hvis du ønsker at etablere, ændre eller nedlægge en overkørsel, overgang eller tilslutning, skal du søge om en tilladelse. Etablering af overkørslen betales af ejeren af ejendommen, og grundejeren skal selv kontakte en entreprenør til at udføre arbejdet.

  Er du kommet til skade og vil søge erstatning?

  Er du så uheldig, at du er kommet til skade, eller din bil, cykel eller andet køretøj er blevet beskadiget i Aarhus Kommune, kan der opstå tvivl om, hvem der har ansvaret.

  Signalanlæg - spørgsmål og svar

  Her får du svar på de spørgsmål der oftest bliver stillet i forhold til signalanlæg i Aarhus Kommune.

  Vejbelysning - spørgsmål og svar

  Her får du svar på de spørgsmål der oftest bliver stillet i forhold til vejbelysning i Aarhus Kommune.

  Højst 1 minuts tomgang i Aarhus

  I Aarhus Kommune må du holde i tomgang i op til ét minut. Læs mere om reglerne og undtagelserne her på siden.

  Sidst opdateret: 24. maj 2024