Gå til hovedindhold

Hjælpemidler

Hvis du har en varig nedsat funktionsevne, kan du søge om tilskud til hjælpemidler, forbrugsgoder og boligindretninger, så du bliver i stand til selv at klare mest muligt.

 • Læs op

Indhold

  Du kan få støtte til et hjælpemiddel, hvis hjælpemidlet i væsentlig grad:

  • kan afhjælpe de varige følger af din nedsatte funktionsevne
  • kan lette dagligdagen i dit hjem
  • er nødvendigt i dit arbejdsliv

  I mange tilfælde bliver du tilbudt træning, før du får et hjælpemiddel, så du kan klare dig bedre selv og måske endda helt undvære hjælpemidlet.

  Du kan læse mere om de forskellige sagsområder i punkterne herunder. 

  Hjælpemidler, som du kan låne

  Hjælpemidler, som du låner af os, bliver også kaldt genbrugshjælpemidler og kan for eksempel være en rollator, en manuel kørestol eller en el-kørestol.

  Personlige hjælpemidler

  Personlige hjælpemidler kaldes også kropsbårne hjælpemidler og bevilges efter Servicelovens § 112. Et personligt hjælpemiddel er specielt velegnet til lige præcis din funktionsnedsættelse, fx ortopædisk fodtøj, kompressionsstrømper og hjælpemidler til stomi og diabetes.

  Forbrugsgoder

  Forbrugsgoder er produkter, som er fremstillet til almindeligt forbrug og forhandles bredt, men som kan fungere som et hjælpemiddel, fx el-køretøjer. Der er ofte en egenbetaling.

  Handicapbiler

  Støtte til handicapbil

  Boligindretning

  Du kan få hjælp til indretning af din bolig, når ændringen er absolut nødvendig for at gøre boligen bedre egnet for dig.

  Hjælpemidler og hjælp til børn og unge

  Har du et barn 0-18 år med en nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne, som har behov for hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning, handicapbil m.m.

  Hjælpemidler til undervisning

  Har du behov for hjælpemidler til brug i undervisningen, skal du henvende dig til din skole/uddannelsesinstitution eller der, hvor du søger om optagelse. Dette gælder for undervisning i folkeskole, efterskole, STU (særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse), videregående uddannelse, højskole etc.

  Hjælpemidler til kommunikation, syn og hørelse

  Har du brug for rådgivning om hjælpemidler i forhold til at være syns- eller hørehæmmet, ordblind el., kan du få hjælp hos Center for Specialrådgivning Aarhus (tidl. Center for Syn og Hjælpemidler).

  Hjælpemidler - salg og udlejning

  Center for Forebyggelse og Rehabilitering på Gunnar Clausens Vej i Viby udlejer og sælger hjælpemidler til private.

  Sidst opdateret: 29. august 2023