Gå til hovedindhold

Er du bekymret for dit eller et andet barns trivsel?

Er du bekymret for, hvordan dit barn har det i dagtilbuddet, i skolen eller derhjemme? Måske har dit barn forandret sig, eller har det svært ved at klare sig blandt andre børn?

 • Læs op

Indhold

  Hvis du kender et barn eller som forælder søger råd og vejledning eller ønsker en professionel vurdering kan vi hjælpe. 

  Råd og vejledning om dit barns trivsel og udvikling

  Har du behov for rådgivning om dit barn, som går i institution, dagpleje eller skole - eller som endnu ikke er i pasningstilbud?

  Kender du et barn, der bliver mobbet?

  Et barn, der bliver mobbet, har brug for hjælp. Læs her, hvad du skal gøre og hvor du kan henvende dig.

  Underretning - hvis du er bekymret for et barn

  Har du mistanke om eller kendskab til et barn, som udsættes for omsorgssvigt, overgreb eller på anden måde har brug for hjælp, skal du underrette kommunen. Du kan underrette anonymt.

  Mistrives dit barn? Få hjælp af Basisteam.

  Har du et barn på 0-18 år, der mistrives gennem længere tid? Så kan Basisteam hjælpe både dit barn og dig. De vejleder og står for en tværfaglig udredning.

  Seksuelle overgreb begået mod et barn eller ung

  Har du en bekymring, mistanke eller viden om seksuelle krænkelser begået mod et barn eller en ung enten fysisk eller digitalt indenfor dagtilbud, skole eller fritidstilbud? Så kan du få hjælp og vejledning hos Respekt for Grænser. Det kan både være mistanke eller viden om overgreb eller en bekymring for et barn eller en ung på grund af seksuelt bekymrende adfærd.

  Børn og Unge-lægerne kan hjælpe børn, der mistrives

  Det kan for eksempel være, hvis barnets udvikling afviger i forhold til alderen eller barnet har et fravær, der er bekymrende.

  Børnesamtaler - gratis psykologhjælp til børn og unge under 15 år

  Har dit barn det svært og har brug for at tale med en voksen? En voksen, der lytter til det, dit barn har på hjerte. Børn til og med 14 år kan få op til fem gratis samtaler med en psykolog, hvis barnet er motiveret for det.

  Cool Kids/Chilled gruppeforløb til børn og unge med angst eller ængstelighed

  PPR tilbyder gruppeforløb til børn og unge med angst eller ængstelighed. Cool Kids forløb er for børn i alderen 7-12 år. Chilled er for unge mellem 13-17 år.

  Sidst opdateret: 16. august 2023