Gå til hovedindhold

Cool Kids/Chilled gruppeforløb til børn og unge med angst eller ængstelighed

PPR tilbyder gruppeforløb til børn og unge med angst eller ængstelighed. Cool Kids forløb er for børn i alderen 7-12 år. Chilled er for unge mellem 13-17 år.

 • Læs op

Indhold

  Hvem kan få et Cool Kids/Chilled forløb?

  Cool Kids/Chilled er for børn og unge, der oplever angst eller ængstelighed, der hæmmer deres daglige funktion og påvirker dit barns trivsel og hverdag.

  Hvad er angst?

  Når man oplever angst/ængstelighed, bliver man typisk bange for at gøre ting, som andre kan opleve som en selvfølge.

  For nogle børn og unge kan angsten/ængsteligheden betyde, at de trækker sig eller helt undgår situationer, som de er bange for. Det kan betyde, at børnene går glip af ting, de egentlig gerne vil være med og ofte vil hele familien blive påvirket. 

  Angst/ængstelighed kan give fysiske symptomer som hjertebanken, ondt i maven, hovedpine, trykken for brystet, rysten, kvalme, svedeture og vejrtrækningsproblemer.

  Hvad er et Cool Kids/Chilled forløb?

  I et Cool Kids/Chilled forløb deltager du sammen med dit barn.

  I bliver en del af en mindre gruppe, som typisk består af 6 børn/unge og deres forældre.

  Forløbet strækker sig over 10 gange, hvor I mødes ca. to timer pr. gang sammen med psykologer, der er uddannede i arbejdet med angst. Forløbene foregår i dagtimerne.

  I gruppen lærer du teknikker til at håndtere angsten sammen med dit barn, og I møder andre børn og unge, der har det på samme måde. Du vil både få undervisning sammen med dit barn og hver for sig.

  Mellem møderne får I hjemmearbejde i form af øvelser eller teknikker, som I skal træne derhjemme. Det er vigtigt, at både du og dit barn er indstillet på, at hjemmearbejde er en vigtig del af forløbet og ofte her fremskridtene sker.

  Hvornår kan dit barn få et Cool Kids/Chilled forløb?

  PPR tilbyder forløb med opstart to gange om året (forår og efterår).

  Hvordan kan dit barn få et Cool Kids/Chilled forløb?

  Du kan kontakte ledelsen på dit barns skole eller den psykolog fra PPR (Pædagogik Psykologisk Rådgivning), som er tilknyttet skolen, hvis du vil høre mere om Cool Kids/Chilled eller er interesseret i forløb.

  Da der er begrænset antal pladser på hvert forløb, skal dit barn visiteres til at kunne deltage i et Cool Kids/Chilled forløb.

  Sidst opdateret: 29. januar 2024