Aula bliver den nye kommunikationsplatform i folkeskoler, SFO’er, fritids- og klubtilbud samt dagtilbud, når Aula erstatter ForældreIntra efter efterårsferien 2019 og BørneIntra i 2020.

Med Aula får vi et fælles rum til kommunikation og samarbejde i en nem, brugervenlig og sikker løsning, som følger barnet lige fra vuggestuen til udgangen af folkeskolen over hele landet.

 

Med Aula får du mulighed for at:

 • følge med i, hvad der sker i dit barns dagligdag
 • kommunikere med medarbejdere og andre forældre
 • tilmelde dig arrangementer og møder.


Aula skal styrke samarbejdet til gavn for dit barn

Målet med Aula er at styrke samarbejdet mellem forældre, medarbejdere og elever. Når du som forældre involverer dig aktivt i dit barns skoleliv, har det stor betydning for dit barn. Et godt samarbejde mellem dig og skolen smitter nemlig positivt af på dit barns læring, udvikling og trivsel.

Du kan læse mere om Aula i pjecen her.

På skolen vil vi fortsat anvende læringsplatformen, når samarbejdet handler om dit barns læring. Her kan du fx se dit barns elevplan. 

 

Aula er tilgængelig på aula.dk og med Aula appen efter efterårsferien. Du kan ikke anvende ForældreIntra, når Aula går i luften.

Sådan logger du på aula.dk

 1. Gå til aula.dk 
 2. Vælg ”Forælder”
 3. Log ind med din ”UNI-Login”
  Første gang du logger på Aula, skal du også bruge dit NemID.

Bruger du UNI-Login for første gang, eller har du glemt dit brugernavn eller adgangskode? Vælg ”Glemt brugernavn eller adgangskode”, og log ind med NemID. Læs mere om UNI-Login, og find vejledninger til brug af UNI-Login her.

Sådan logger du på Aula appen
Aula appen giver dig adgang til de samme funktioner, som du finder på aula.dk. Du kan downloade appen i App Store eller Google Play til Android eller Apple smartphone og tablets.

 • Søg efter ”Aula for forældre” i App Store eller Google Play.
 • Vælg den blå udgave til forældre og børn.
 • Log på appen med dit NemID.
 • Opret en pinkode, så du nemt kan logge på Aula appen fremover. Du kan også tilgå appen med fingeraftryk, hvis din mobil eller tablet understøtter det.

Er du på Aula for første gang?
Der vil være en række ting, du skal tage stilling til, hvis du ikke har været logget på Aula tidligere. Fx om skolen må tage billeder af dit barn, og hvor de må bruge dem. Ændrer du mening, kan du altid ændre dine svar under ”Min Profil” i Aula.

 

Du kan her få hjælp og vejledninger til, hvordan du kommer godt i gang med Aula.

Aula skaber en naturlig anledning til at styrke kommunikationen.

Det skal være nemmere for alle forældre at samarbejde og finde relevant indhold i Aula, uanset hvilke klasser eller afdelinger du har børn i. Derfor er der udarbejdet enkle retningslinjer for brugen af Aula for medarbejdere i Aarhus Kommune. Det tager naturligvis tid at få indarbejdet nye vaner og måder at arbejde på.

Skolerne og UngiAarhus skal også arbejde med, hvordan de vil bruge Aula. Derfor er der udarbejdet en række spørgsmål til drøftelser med medarbejdere og bestyrelser om, hvordan afdelingen kan få det bedste ud af Aula.

Vi er fælles om at gøre Aula til en god løsning

Vi skal hjælpe hinanden med at holde den gode tone og bruge ”Svar alle” med omtanke.

Kommunernes it-fællesskab KOMBIT har sammen med Red Barnet udarbejdet videoen om ”Tre gode råd til en god tone på Aula”.

Der er stillet skrappe krav til, hvordan data opbevares og behandles. Al data i Aula gemmes i Europa. Data er kryptereret, og nøglen til krypteringen er gemt under lås og slå i Danmark.

Ingen uvedkommende vil kunne læse de data, der er gemt i Aula. Aula har en privatlivspolitik og overholder naturligvis reglerne for GDPR.

Læs mere mere om sikkerhed på aulainfo.dk

Når beskeder indeholder følsomme eller fortrolige personoplysninger
Aula beskytter oplysningerne om dit barn og dig. Hvis du modtager en besked, der indeholder følsomme eller fortrolige oplysninger, skal du bruge dit NemID for at kunne læse beskeden. Det giver et ekstra lag af sikkerhed.

Hvis du skriver en besked i Aula, der indeholder følsomme eller fortrolige oplysninger, skal du huske at markere beskeden som “følsom”.

Følsomme og fortrolige personoplysninger er informationer om:

 • CPR-nummer
 • Helbredsoplysninger
 • Særlige sociale vanskeligheder
 • Religiøs overbevisning
 • Race og etnisk oprindelse
 • Seksuelle forhold og orientering
 • Strafbare forhold og domme.
 • Private forhold, fx
  • Indlæringsvanskeligheder
  • Familiære forhold
  • Sygdomme
  • Skilsmisse
  • Adoption

Aula tager sit afsæt i folkeskolereformen og er en del af det nationale brugerportalsinitiativ. Udviklingen af Aula er derfor en del af en fælles aftale fra 2014 mellem KL og den daværende regering om et digitalt løft af folkeskolerne med en læringsplatform og Aula. For at gøre det nemmere for forældrene og skabe sammenhæng mellem barnets liv lige fra vuggestuen til udgangen af folkeskolen er UngiAarhus og dagtilbud en del af Aula i Aarhus Kommune og de fleste andre kommuner.

Når Aula erstatter ForældreIntra efter efterårsferien, har du ikke længere adgang til indhold fra ForældreIntra. Derfor er det vigtigt, at du tager stilling til, om der er indhold i ForældreIntra, som du gerne vil gemme. For eksempel billeder, dokumenter eller tidligere elevplaner. Hvis dit barn har indhold i ElevIntra, som I gerne vil gemme, så hjælp dit barn med det. Følg vejledningerne i oprydningsguiden (vedhæftet) for at gemme dit barns og dine filer.