Gå til hovedindhold

En god skolestart

At begynde i skole er begyndelsen på en ny og vigtig periode i dit barns liv. Vi kan hjælpe jer til en god skolestart.

Tre drenge i en klasse med hæfter og penalhus
 • Læs op

Indhold

  Dit barn forbereder sig til skolelivet allerede i børnehaven. Børnehaven samarbejder med dig og skolen om at sikre, at dit barn kan føle sig tryg ved at skulle starte i skole. Som forælder spiller du en vigtig rolle for, at dit barn får en god oplevelse, når det starter i skolen. Du kan skabe tryghed om skolestarten ved at tale positivt om at begynde i skole. Hvis du er bekymret smitter det af på dit barn, så tal med børnehaven eller skolen om din bekymring.

  Det er skolens opgave i et tæt samspil med forældrene at give alle børn de bedst mulige forudsætninger for at klare sig godt i livet. Når du som forælder involverer dig aktivt i dit barn og dets skoleliv, har det en afgørende betydning for dit barns læring og udvikling. Dette har betydning for, hvordan dit barn klarer sig i og efter skolen.

  Er dit barn parat til at starte i skole?

  Er du i tvivl om dit barn er skoleparat? Så kan du altid tale med dit barns skole og børnehave om det.

  Undervisningen i børnehaveklassen

  I børnehaveklassen lægger vi stor vægt på, at du og dit barn oplever skolen som en tryg og motiverende ramme for dit barns udvikling og læring. Målet er at alle børn føler sig som en del af fællesskabet.

  Skolefritidsordning (SFO)

  Fra dit barn begynder i børnehaveklassen, til det går ud af 3. klasse, er det garanteret en plads i skolens skolefritidsordning (SFO).

  Samarbejde mellem skole og hjem

  Det har en stor betydning for dit barns læring og udvikling, at du som forælder involverer dig aktivt i dit barns skoleliv.

  Dit barns trivsel og sundhed

  Trivsel, sundhed og læring er tre sider af samme sag. Dit barn kan bedst lære nyt, hvis det trives.

  Lær dit barn at komme sikkert til og fra skolen

  Når dit barn starter i skole, bliver det også trafikant. Barnet skal lære at begå sig sikkert i trafikken. Øvelse gør mester, og det er en god ide, at du øver skolevejen sammen med dit barn.

  Sidst opdateret: 9. januar 2024