Gå til hovedindhold

Aarhus skal have en grøn mobilitetsplan

I 2024 sætter Aarhus Byråd en ny strategisk retning for den fremtidige udvikling af mobiliteten i Aarhus. Det sker med en grøn mobilitetsplan, som kommer til at definere, hvordan aarhusianerne skal transportere sig ud, hjem, og rundt i fremtidens Aarhus.

 • Læs op

Indhold

  Vejafgifter, mere kollektiv transport, nulemissionszoner, mobilitetszoner, gadeparkering - du har måske hørt, at der kan være forandringer på vej i trafikken? Her får du overblikket.

  Aarhus Byråd skal forhandle en aftale om grøn mobilitet, der skal sætte den politiske retning for en kommende grøn mobilitetsplan. Den grønne mobilitetsplan bliver den strategiske plan for al fremtidig udvikling af mobiliteten i Aarhus.  

  Teknik og Miljø har udarbejdet et stort mulighedskatalog med i alt 35 initiativer, der kan bidrage til de mål, byrådet har sat for udviklingen af mobiliteten i Aarhus. Initiativerne danner grundlag for de politiske forhandlinger, som finder sted i foråret 2024.

  Dyk ned i de 35 initiativer, som byrådet skal forhandle om

  Byrådet vil have løsninger, der sikrer:

  Den grønne mobilitetsplan skal vise byrådet, hvordan det kan gøre hele kommunen lettilgængelig, levere høj mobilitet og favne alle i en by, der hvert år vokser med 5.000 aarhusianere. Den skal vise, hvordan mobiliteten kan underbygge Aarhus Kommunes planstrategi, der placerer flere aarhusianere i mere kompakte bydele med mange af byens tilbud inden for cykel- eller gåafstand.

  Den grønne mobilitetsplan skal vise, hvordan byrådet kan forbedre forholdene for cyklister og gående, så flere vælger aktive transportformer til og får bedre mulighed for at leve et sundt liv. Det skal samtidig sikre, at nye generationer af aarhusianere har trygge og sikre rammer, når de skal lære at cykle og færdes aktivt i trafikken.  

  Den grønne mobilitetsplan skal vise, hvordan byrådet kan gøre plads til mere bykvalitet i opland, forstæder og midtby. Det handler om gode byrum mellem bygningerne, hvor der er mennesker, lokal handel og meget mere grønt.

  Den grønne mobilitetsplan skal vise, hvordan byrådet kan sikre grøn omstilling af transporten hurtigt og effektivt, så Aarhus som bysamfund bliver CO2-neutral i 2030, alt imens der opretholdes en høj mobilitet i aarhusianernes hverdag.

  Sidst opdateret: 13. juni 2024