Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Ny Aarhusmodel for borgerinddragelse

I Aarhus vil vi gerne være bedre til at involvere borgerne i udviklingen af kommunens fysiske omgivelser. I løbet af 2023 og 2024 står vi derfor over for en vigtig opgave, hvor vi skal forme en ny standard for borgerinddragelse i byudviklingen gennem en "Ny Aarhusmodel for borgerinddragelse". Følg arbejdet her på siden.

 • Læs op

Indhold

  Byudvikling skal vække livlige diskussioner og formes mellem forskellige hensyn og perspektiver. Med en ny model for borgerinddragelse ønsker vi at styrke borgernes deltagelse i den offentlige dialog. Vores mål er at sikre trygge og tilgængelige rammer for alle parter og understøtte en bæredygtig og inkluderende byudviklingsproces.

  Vi stræber efter at skabe en model, der ikke blot beskriver gode intentioner, men også skaber de nødvendige forudsætninger for at forbedre praksis og samarbejde.

  Ønsker du at deltage i arbejdet, har vi oprettet en digital platform til input og dialog. 

  Du finder den digitale platform her

  Hvordan udvikler vi en ny model for borgerinddragelse?

  Vi ønsker at skabe et helhedsorienteret og solidt fundament for udviklingen af en ny Aarhusmodel for borgerinddragelse. Derfor opbygger vi erfaring og indsamler viden og indsigt på flere fronter. Følg med i arbejdet på siderne herunder.

  Læring via praksis

  Udviklingen af en ny Aarhusmodel for borgerinddragelse er tæt koblet til praksis, hvor vi tester nye metoder af og blive klogere på, hvad der fungerer og ikke fungerer.

  Anbefalinger fra borgere og interessenter

  En række interessenter er helt tæt på maskinrummet, når den nye Aarhusmodel for borgerinddragelse bliver udviklet, hvor de kommer med råd og indsigter til den nye model.

  Ekspertviden og politisk afsæt

  Vi bliver klogere på borgerinddragelse gennem den viden, der allerede findes. Det vil sige, at vi undersøger og forholder os til forskning om emnet, ligesom vi også inviterer eksperter i borgerinddragelse ind.

  Udvikling af nye inddragelsesmetoder

  En bedre inddragelse af aarhusianerne kræver, at vi inddrager via nye metoder. Derfor udvikler vi blandt andet den digitale borgerinddragelse og arbejder på en ny samarbejdsaftale med de aarhusianske fællesråd.

  Sidst opdateret: 14. februar 2024