Gå til hovedindhold

U-18 Rusmiddelteamet

Har du et problematisk forbrug af rusmidler?
Så kan du få rådgivning og samtaleforløb i U-18.

 • Læs op

Indhold

  Hvis du er under 18 år, kan du henvende dig anonymt i Ungekontakten og få rådgivende samtaler. Hvis du har brug for et længere forløb, kræver det samtykke fra dine forældre og inddragelse af en familierådgiver.

  Er du over 18 år?

  Rådgivning om stofbehandling over 18 år

   

  Rådgivning

  Det er ikke et krav, at du vil stopper dit forbrug af rusmidler for at få rådgivning. Det vigtigste er, at du vil tale om forbruget og hvordan det påvirker din hverdag.

  Samtaleforløb

  Hvis dit forbrug har fysiske, psykiske eller sociale skadevirkninger, er du omfattet af behandlingsgarantien. Dvs. at du har ret til at starte i et forløb senest 14 dage efter din henvendelse.
   
  Samtalerne foregår som udgangspunkt i Ungecentret, 1-2 gange om ugen, men hvis det er bedre for dig, mødes vi gerne et andet sted, fx hjemme hos dig, eller vi kan gå en tur.

  Vi samarbejder med dine forældre

  Dine forældre er vigtige, og de har også brug for vejledning. Vi vil derfor involvere dine forældre i det omfang, det giver mening.

  Mange unge har et rusmiddelbrug grundet psykiske eller psykiatriske udfordringer. Derfor kan du, i forbindelse med dit samtaleforløb, få en psykologisk vurdering eller en psykologisk udredning, hvis du ønsker det. Vi hjælper også gerne med at få kontakt til psykiatriske tilbud, hvis det bliver nødvendigt.

  Sådan får du adgang til tilbuddet

  Du kan henvende dig i Ungekontakten. Du kan også henvises direkte til samtaleforløb eller rådgivning via din rådgiver i Ungecentret Værkmestergade.

  Ungekontakten

  Hvad er opioider?

  Opioider er smertestillende medicin baseret på morfinlignende stoffer.

  Til forældre

  Forælder til ung med misbrug

  Hvis du er forælder eller er bekymret for en ung med et rusmiddelbrug, kan du altid henvende dig for at få rådgivning i vores Ungekontakt. Vi rådgiver, vejleder, informerer og henviser til hjælp eller behandling, når det er nødvendigt.