Gå til hovedindhold

Privat pasningsordning

Med en privat pasningsordning kan du ansætte en privat passer eller købe en plads hos en selvstændig børnepasser. Ordningen er til børn fra 24 uger og frem til skolealderen.

 • Læs op

Indhold

  Generelt om privat pasningsordning

  Du kan bruge en privat pasningsordning i stedet for en plads i et kommunal dagtilbud. Du kan også vælge at bruge en privat pasningsordning, mens du venter på en plads i et alderssvarende dagtilbud.

  Tilskud til en privat pasningsordning i 2024

  Du kan få tilskud til, at betale løn til din passer. Tilskuddets størrelse afhænger af, hvor mange timer du bruger din private pasningsordning og hvor gammel dit barn er.

  Værd at vide inden du ansætter en privat passer

  Du kan ansætte en privat passer under en privat pasningsordning. En privat passer, passer dit barn i dit hjem. Som hovedregel passer en privat passer kun dit barn. Du som forældre kan søge om tilskud til at betale en del af din private passers løn.

  Værd at vide om privat pasningsordning ved en selvstændig børnepasser

  En selvstændig børnepasser under en privat pasningsordning passer op til 5 børn i sit eget hjem. Forældre kan købe en plads i en privat pasningsordning.

  Sådan gør du, hvis du vil benytte en privat pasningsordning og blanketter

  Hvis du ønsker at benytte en privat pasningsordning skal du udfylde og indsende både en ansøgning om tilskud og en aftale mellem dig og din passer.  Du skal indsende din ansøgning om tilskud og aftalen senest 10 arbejdsdage inden, og tidligst 2 måneder før, pasningen af dit barn starter.

  Godkendelse og pædagogisk tilsyn

  For at få tilskud til den private pasningsordning du vælger, skal du have indgået en pasningsaftale og have den godkendt af Aarhus Kommune.

  Sidst opdateret: 9. januar 2024