Ledig - hvad gør jeg?

Hvad du skal gøre som ledig, afhænger af, om du er berettiget til dagpenge fra en a-kasse eller ej.

Hvis du er medlem af en a-kasse

Kontakt din a-kasse og hør om du opfylder betingelserne for at få dagpenge. På din første ledighedsdag skal du oprette dig som bruger på jobnet.dk og melde dig ledig i Jobcenter Aarhus eller på jobnet.dk. Først når du er tilmeldt, kan du få udbetalt dagpenge fra din a-kasse. Senest 2 uger efter at du har meldt dig ledig, skal du lægge et CV ind på jobnet.dk. Du kan få hjælp til dette i Jobcenter Aarhus.

Hvis du vil søge hjælp til forsørgelse – enten kontanthjælp eller uddannelseshjælp

Inden du kan søge kontanthjælp eller uddannelseshjælp i Ydelsescentret, Værkmestergade 15B, 8000 Aarhus C, skal du:

  • Møde i Jobcenter Aarhus den førstkommende åbningsdag på adressen Værkmestergade 5, 8000 Aarhus C 
  • Du skal tilmelde dig som arbejdssøgende på jobnet.dk.

Jobcentret vil henvise dig til et aktiveringsforløb i løbet af kort tid, og du vil få mere at vide om, hvordan du skal forholde dig. 

Som ledig skal du lægge dit CV på jobnet.dk. På jobnet.dk kan du også se jobopslag og læse om dine pligter og rettigheder som ledig.

Kom tidligt og undgå ventetid

Du skal ikke bestille tid, men møde op på jobcentret i vores åbningstid. Vær dog opmærksom på, at der kan være dage med mange henvendelser. Du kan derfor i visse situationer blive bedt om at møde op igen dagen efter. Du vil selvfølgelig blive registreret som fremmødt ved første henvendelse. Du kan undgå dette ved at møde op så tidligt som muligt i vores åbningstid.

Når du har meldt dig ledig i jobcentret, kan du henvende dig i ydelsescentret og søge hjælp til forsørgelse. Det er ydelsescentret der vurderer om du er berettiget til kontanthjælp eller uddannelseshjælp.