Gå til hovedindhold

Hvis du er under 30 år og skal søge om kontanthjælp eller uddannelseshjælp

Hvis du er under 30 år og ikke berettiget dagpenge, kan du søge om kontanthjælp eller uddannelseshjælp.
Du melder dig ledig ved at henvende dig personligt i Visitationen i Ungecenter Uddannelse og Vejledning.

 • Læs op

Indhold

  Du melder dig ledig ved at henvende dig personligt i Visitationen i Ungecenter Uddannelse og Vejledning mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra kl. 09:00 – 14:00 eller torsdag fra 09:00 – 15:00. 

  Når du har meldt dig ledig, skal du deltage i en visitationssamtale. Visitationssamtalen danner grundlag for dit videre forløb i jobcentret. 

  Der kan i perioder være mange henvendelser i Visitationen på samme tid. Derfor er det ikke altid muligt at få en samtale samme dag, som du melder dig ledig. Hvis det sker, vil du blive registret som fremmødt på dagen og få besked på at møde op igen dagen efter kl. 9.00

  I det her skema kan du se, hvornår på dagen der er mest travlt:

  Graf der viser travlhed i Unge. JOb og Uddannelse. Ingen kø mellem kl. 9 og 11. Lidt travlhed mellem 11 og 12. Meget travlt mellem 12 og 15

  Hvis du ikke har en ungdomsuddannelse, skal du deltage i en læse-, skrive- og regnetest (FVU-test). Du vil typisk skulle deltage i FVU-testen i forlængelse af visitationssamtalen. Der vil kunne opstå ventetid inden FVU-testet.

  Mens du venter, kan du bruge vores CV- og jobværksted. Her kan du søge job, få råd og vejledning om jobsøgning og få svar på spørgsmål omkring job og uddannelse.

  Læs om mulighederne for økonomisk ydelse

  Sidst opdateret: 11. april 2024