Gå til hovedindhold

Fleksjob

Du har mulighed for at få et fleksjob, hvis du ikke kan arbejde på normale vilkår på grund af sygdom eller et handicap

Indhold

  Det er kommunen, der tager stilling til, om du kan få et fleksjob.

  Hvor

  Fleksjob er et almindeligt arbejde i en privat eller offentlig virksomhed på nedsat tid. Et fleksjob kan være med særlig skånehensyn.

  Når du er ansat, får du løn for det antal timer, du kan arbejde effektivt. Det afhænger af dine skånehensyn og dit timetal, hvad din effektive arbejdstid er. Udover lønnen fra din arbejdsgiver får du et tilskud fra Aarhus Kommune. Tilskuddets størrelse er afhængig af dit lønniveau, og det antal timer du kan arbejde.

  Ledig

  Hvis du er ledig og godkendt til fleksjob, så modtager du ledighedsydelse. Du kan ikke være medlem af en a-kasse, når du får ledighedsydelse, fordi du ikke kan stå til rådighed for et ordinært job. Har du har indbetalt til efterløn, kan du overføre dette til en fleksydelsesordning, som du modtager, når du kan gå på efterløn.

  Betingelser

  • Du skal være under din pensionsalder
  • Du skal have væsentlig nedsat arbejdsevne
  • Du skal have afprøvet alle relevante arbejdstilbud forinden.

  Ledig og visiteret til fleksjob

  Du modtager ledighedsydelse, når du er ledig og visiteret til fleksjob. Du har derfor pligt til at være aktivt jobsøgende og stå til rådighed for et fleksjob, der matcher dine ressourcer/personlige og faglige kompetencer samt dine skånehensyn.

  Introforløb

  Introforløb er et tilbud til dig, som er ledig og godkendt til fleksjob, og som er tilknyttet virksomhedskonsulenterne.

  Råd til jobsøgning

  Når du modtager ledighedsydelse, skal du i samarbejde med din virksomhedskonsulent i kommunen være aktivt jobsøgende, så du hurtigst muligt kommer i fleksjob.

  Ansat i fleksjob

  Når du er ansættes i fleksjob vil du blive tilknyttet en fastholdelseskonsulent som varetager din sag.

  Fleksydelse

  Har du har indbetalt til efterløn, kan du overføre dette til en fleksydelsesordning, som du modtager, når du kan gå på efterløn.

  Personlig assistance

  Du kan få personlig assistance, hvis du på grund af en varig og betydelig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse har behov for personlig assistance til at udføre bestemte dele af de daglige arbejdsopgaver - også som fleksjobvisiteret.

  Sidst opdateret: 2. oktober 2023