Gå til hovedindhold
Bredere børnefællesskaber

Vi samarbejder med børnene, de unge og deres familier om Relationel Velfærd

Når et barn og dets familie oplever udfordringer, skal det have hurtig hjælp – helt lokalt og tæt på, hvor barnet har sin hverdag og sine børnefællesskaber. Vi arbejder for mere Relationel Velfærd – og er godt i gang med en proces, som ser lovende ud.

20. august 2024
  • Læs op

Indhold

    Frem mod 2025 rykker nye tværfaglige teams med myndighedsrådgivere og udførere fra Sociale forhold og Beskæftigelse helt ind i alle skoledistrikter i Aarhus. De nye teams samarbejder lokalt med familier, PPR og Sundhed samt pædagogisk personale tæt på børnene og de unge.  

    Det styrkede samarbejde om Relationel Velfærd giver os som fagpersoner et stærkere lokalkendskab og større nærhed til familierne, med udgangspunkt i barnets udfordringer.

    Relationel Velfærd bygger bro mellem almenområdet og socialområdet, ikke mindst i dagtilbuddene, skolerne og Ung i Aarhus.

    Fælles fortælling om Relationel Velfærd

    Hent den fælles fortælling som PDF

    Erfaringer: ”Relationel Velfærd er del af det, vi gør sammen”

    Her kan du høre om de erfaringer, som skoleleder Vibeke Kjær Agger, dagtilbudsleder Mette Steen og familierådgiver Maiken Bech fra Bavnehøj Skoledistrikt har gjort sig.  Bavnehøj Skoledistrikt er et af tre distrikter, som har afprøvet og udviklet på det styrkede tværgående samarbejde: 

    I Børn og Unge er arbejdet med Relationel Velfærd en del af vores fælles bevægelse for at udvikle Bredere Børnefællesskaber – en lovende bevægelse, som omfatter hele vores organisation fra dagtilbud, skoler og fritidstilbud til alle vores støttefunktioner og samarbejdspartnere.

    Del af arbejdet med Bredere Børnefællesskaber

    I Børn og Unge er arbejdet med Relationel Velfærd en del af vores fælles bevægelse for at udvikle Bredere Børnefællesskaber – en lovende bevægelse, som omfatter hele vores organisation fra dagtilbud, skoler og fritidstilbud til alle vores støttefunktioner og samarbejdspartnere.

    Nyheder om Bredere Børnefællesskaber

    Sociale forhold og Beskæftigelse udvikler Relationel Velfærd på tværs af Center for Specialpædagogiske Børnetilbud, Børnecentret og Familiecentret.

    Læs mere om Relationel Velfærd

    Tidsplan for arbejdet med Relationel Velfærd

    De nye tværfaglige teams rykker gradvist ind i skoledistrikterne fra foråret 2023 til foråret 2025.

    Sådan møder forældrene vores styrkede tværgående samarbejde

    Vi har stadig mange skridt at tage, før vi når i mål med udvikling af Relationel Velfærd og et tættere lokalt samarbejde: Ledere og medarbejdere på skoler, dag- og fritidstilbud skal finde hver deres form på samarbejdet i det lokale samarbejde med PPR og Sundhed, familien og de tværfaglige teams.

    Når samarbejdet modnes, er det målet, at familierne oplever en hurtigere og mere koordineret hjælp. Hjælpen når hele vejen rundt om barnet og dets børnefællesskaber fra vuggestuen, til udskolingen eller klubben – og familien er med til at se og udvikle nye muligheder, før udfordringer vokser sig større. Tilsammen har de en bred viden og familiens egne ønsker og drømme som et udgangspunkt for samarbejdet.

    Citater fra de første evalueringer af det styrkede tværgående samarbejde om Relationel Velfærd

    Med Relationel Velfærd arbejder vi for at skabe et godt børne- og ungeliv for alle børn og unge i Aarhus Kommune, med afsæt i det fælles børne- og ungesyn i Aarhus Kommunes nye Børne- og ungepolitik.

    Børne- og ungepolitik

    Samtidig navigerer vi efter Aarhus Kompasset og sigtet om ‘Mindre system. Mere borger’ som en fælles forståelsesramme om måden, vi arbejder inden for.

    Aarhuskompasset
    Sidst opdateret: 5. november 2024