Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Velkommen velfærdsteknologi - ny udstilling på DokkX

Invitation til åbningen af ”Velkommen velfærdsteknologi”, mandag den 10. juni kl. 11.00 -12.00.

 • Læs op

Indhold

  Oplev fremtidens hjem i DokkX, hvor de mest innovative teknologiske løsninger fra hele verden er samlet i en ny, stor og interaktiv udstilling. Tag et spil skak med en AI-mester eller afprøv VR-løsninger, der kan afhjælpe alt fra søvnproblemer til angstproblematikker. Du kan også møde sociale robotter, som muliggør tilstedeværelse trods fysisk fravær, se en intelligent lampe, som detekterer fald eller prøve et exoskelet, der aflaster dig i hverdagen. 

  Udstillingen er designet som et hjem, og kombinationen af det hjemlige og de mere end 150 moderne teknologier skaber et unikt rum for nysgerrighed, inspiration og læring for mennesker i alle aldre. Kirsten Rud Bentholm, leder af DokkX, fortæller: "Den hjemlige kontekst øger forståelsen blandt de mange besøgende, som bl.a. kommer her for at få inspiration til teknologier og hjælpemidler, som kan gavne dem i hverdagen - både forebyggende eller efter en funktionsnedsættelse."

  Ivan Kjær Lauridsen, velfærdsteknologichef i Sundhed og Omsorg, samt Christian Boel, direktør for Sundhed og Omsorg, byder velkommen på dagen og udstillingen henvender sig til både borgere, fagpersoner, politikere, erhvervslivet, chefer/ledere/konsulenter lokalt såvel som nationalt og internationalt. 

  Pressen er velkommen

  Mandag d. 10. juni kl. 11.00 -12.00 på DokkX, DOKK1, niv. 2.2. 

  Kontakt:

  Kirsten Rud Bentholm, leder af DokkX

  kirub@aarhus.dk, tlf. 41 87 36 29 

  Mere info: 

  dokkx.aarhus.dk

  Foto: Colourbox

  Sidst opdateret: 6. juni 2024