Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Nyt investeringsråd skal med 105 millioner kr. styrke ældre aarhusianers sundhed

Byrådets etablering af en sundhedsfond på 105 mio. kr. skal imødekomme fremtidens udfordringer på ældreområdet. Sundhedsfondens investeringsråd, som skal pege på veje til sund aldring for borgerne i Aarhus, er netop blevet udnævnt og godkendt af byrådet.

 • Læs op

Indhold

  Sundhedsfonden er sat i verden for at investere i indsatser og aktiviteter, der understøtter en sund aldring. Målet er at fastholde aarhusianernes fysiske, mentale og sociale funktionsniveau i længere tid, så behovet for pleje og praktisk hjælp mindskes eller udskydes.  

  ”Den økonomiske situation kræver en benhård prioritering, og Sundhedsfonden skal være med til finde nye veje til sund aldring. De fem medlemmer af investeringsrådet er højt ansete indenfor deres felt, og vi er meget stolte af, at de vil være med til at sætte retningen for vores sundhedsfond. Medlemmerne kan give os en bred faglig fundering indenfor organisering af sundhedsvæsenet, innovation, forebyggelse, erhvervssamarbejde, sundhedsøkonomi og lighed i sundhed,” lyder det fra rådmand for Sundhed og Omsorg, Christian Budde. 

  De fem medlemmer, som byrådet netop har udnævnt til at pege på fremtidens indsatser for sund aldring er: 

  • Leif Vestergaard Pedersen (udnævnes til formand for investeringsrådet), formand for Etisk Råd og tidligere administrerende direktør for Kræftens Bekæmpelse
  • Lone Ryg Olsen, erhvervsdirektør, Aarhus Universitet
  • Helle Terkildsen Maindal, institutleder for Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet
  • Philipp Schröder, professor på Institut for Økonomi, Aarhus Universitet
  • Mogens Vestergaard, professor på Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet

  Fonden kommer blandt andet til at have fokus på tidlig opsporing af demens, borgere med kronisk sygdom og understøtte langsigtede initiativer, der fremmer et godt og aktivt liv uden sygdom.

  ”Sundhedsfonden rummer mange muligheder, og jeg glæder mig særligt til at dykke ned i samarbejdet med civilsamfund og erhvervsliv, lighed i sundhed og innovative løsninger i et presset sundhedsvæsen. Vi skal bruge medarbejdernes ressourcer rigtigt, og derudover håber jeg, at Sundhedsfonden vil bidrage til, at borgerne får flere gode leveår, hvor de lever uafhængigt af hjælp fra kommunen,” siger Leif Vestergaard Pedersen, formand for Etisk Råd.

  Fakta - Nye sundhedsløsninger 

  • Ved budgetforlig 2023-2026 besluttede et bredt flertal i byrådet at etablere en Sundhedsfond på 105 mio. kr., der skal investere i at reducere de massive udfordringer, som Aarhus Kommune står overfor på sundheds- og ældreområdet
  • De næste 10 år forventes det, at der kommer 5.000 flere af de ældste ældre i Aarhus Kommune (80 år og derover). Derudover er antallet af kronikere stigende.

   Kontakt

  • Christian Budde, rådmand Sundhed og Omsorg Aarhus, mobil: 6165 0943. Mail: christian.budde@aarhus.dk
  • Leif Vestergaard Pedersen, formand for Etisk Råd og formand for Investeringsrådet i Sundhedsfonden, mobil: 2124 2316. Mail: leifvp@gmail.com  
  • Cecilie Winding, presseansvarlig Sundhed og Omsorg Aarhus, mobil: 2335 1920. Mail: wice@aarhus.dk

  Pressefotos af rådmand Christian Budde kan downloades fra https://www.aarhus.dk/om-kommunen/presserum/#4

  Sidst opdateret: 4. juni 2024