Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Ny festival sætter strøm til aarhusianernes seksuelle sundhed

Med en mangfoldig palet af musik, talks, teater, comedy, kreative værksteder og engagerende samtaler sætter Krop og Kærlighed Festival 2024 under Aarhus Festuge gang i samtalen om krop, køn, identitet, kærlighed og seksualitet.
Krop og Kærlighed Festival 2024 fylder den 5.-7. september Byparken med musikalske toner fra blandt andre Lydmor og døtre som en del af Aarhus Festuge. Oplev også en lang række events og aktiviteter for både børn, familier, unge, voksne og ældre

 • Læs op

Indhold

  Aarhus skal have mere fokus på seksuel sundhed. Blandt Aarhus’ unge ses en stigning i antallet, der får en kønssygdom, og flere oplever, at deres grænser overskrides. Seksuel sundhed blandt ældre er ofte overset, selvom mange ældre oplever seksuelle udfordringer og spørgsmål om seksuel sundhed, som de føler sig flove over at tage op. Derfor besluttede Aarhus Byråd at afholde en festival, der sætter fokus seksuel sundhed for alle aarhusianere. 

  “Jeg er stolt af, at vi i Aarhus tør starte samtalen om krop, kærlighed og alt det ind imellem. Vi ved, at vores seksuelle sundhed har stor betydning for vores trivsel og velbefindende gennem hele livet, og med festivalen går vi nye veje for at mindske mistrivsel og ensomhed blandt både unge og ældre. Jeg glæder mig over, at vi er så mange, der sammen vil lykkes med at bryde nogle af de mange tabuer, der findes, og samtidig hylde, udforske, debattere og fremme aarhusianernes seksuelle sundhed,” fortæller Christian Budde, sundhedsrådmand i Aarhus Kommune.

  Danmarks første festival om seksuel sundhed

  Bag festivalen står Aarhus Kommune i samarbejde med Aarhus Festuge, Sex og Samfund, Aids-Fondet og Aarhus’ Unge-seksualråd, foruden en række personer, organisationer og foreninger, der byder ind med aktiviteter under festivalen.

  “At trives med sin krop og med sin seksualitet er afgørende for, om man som menneske også trives gennem livet. Vi ved, at viden, tryghed og ret til at bestemme over egen krop er fundamentalt. Og så skal samtalen sættes fri - først og fremmest samtalen med en selv og ens partner - men også på samfundsniveau, så vi modvirker tabu og stigma. Derfor er det helt unikt, at Aarhus får den første festival om seksuel sundhed. Vi er sikre på, at det gør en forskel for både de deltagende og for samfundet,” fortæller Majbrit Berlau, generalsekretær i Sex og Samfund.

  “Det er et rigtigt glædeligt initiativ om et vigtigt emne: En festival om krop og kærlighed, what’s not to like – vi er i Festugen superglade for at lægge rammer til. Det er et perfekt match; ikke bare er mange flere på gaden i Festugen, og Byparken er fuld af glade gæster i alle aldre fra morgen til aften, men folk er også åbne og nysgerrige og på den måde kan det spændende program ramme både kønseksperten, den søgende og den tilfældigt forbipasserende,” siger Rikke Øxner, festugedirektør for Aarhus Festuge.

  En festival for alle aldre

  Festivalen, der både vil nå børn, unge, voksne og ældre, planlægger blandt andet Danmarks største seksualundervisning for ungdomsuddannelser, mens Flemming Jensen deler ud af en farfars breve til sit barnebarn om generationer og køn for børnefamilier.

  “Seksuel sundhed og trivsel er et vigtigt perspektiv og en naturlig del af ældrelivet. Fællesskaber og ensomhed fylder meget blandt ældre – og vi bakker op om alle initiativer, der skaber dialog og styrker (kærlige) relationer mellem mennesker,” siger Jan Radzewicz, formand for Ældrerådet i Aarhus Kommune. 

  Festivalen er for alle. Oplev blandt andet:

  • Lydmor - døtre
  • Flemming Jensen og bogen Breve til Oliver
  • Bent Jacobsen og Cathrine Errboe
  • Anja Aalund: om kærlighed på ny og imens - når den ene part bliver ramt af sygdom
  • Høgsberg & Lundgaard, standup og talk 
   ... og mange flere.

  Læs mere om festivalen og programmet her Krop og Kærlighed (aarhus.dk)

  Fakta

  • Aarhus Byråd har i 2024 afsat 1,5 mio. kr. til festivalen, der skal sætte fokus på seksuel sundhed for aarhusianere i alle aldre.

  Kontakt 

   

   

  Sidst opdateret: 12. juni 2024