Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

AGF og Aarhus Kommune vil sammen styrke aarhusianernes sundhed

Byens fodboldhold AGF og Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune har givet håndslag på, at de sammen vil styrke sundheden i Aarhus – både på stadion og i byen – med et særligt fokus på forebyggende indsatser over de næste tre år.

  • Læs op

Indhold

    Fodboldkampe med sundhedsevents til hjemmebanekampe, nye fællesskaber på stadion og forebyggende indsatser, der øger sundheden i hele byen. Et nyt samarbejde mellem AGF og Sundhed og Omsorg vil udforske nye veje til, hvordan sundheden i Aarhus styrkes.

    Samarbejdet vil komme til udtryk ved flere fodboldkampe, hvor der bliver sat spot på sundhedstemaer som eksempelvis demens, ensomhed eller mænds sundhed med aktiviteter før, under og efter kampen.

    ”Sundhed er en fælles opgave, hvor vi som kommune og civilsamfund spiller afgørende roller i at fremme en sund livsstil og skabe stærke fællesskaber som en naturlig del af vores liv. Derfor er jeg stolt af, at vi nu styrker vores samarbejde med AGF og forener vores kræfter om at skabe synergier, der vil gøre en reel forskel for aarhusianerne. Jeg tror på, at samarbejdet vil skabe ringe i vandet, som breder sig ud og skaber en sundere by for alle, og at det vil inspirere andre til at følge trop og tage del i det fælles ansvar,” siger Christian Budde, sundhedsrådmand i Aarhus Kommune.

    Ambitionen er at skabe en sundere og mere sammenhængende by gennem sundhedsfremmende stadionaktiviteter og engagerende lokalinitiativer rundt om i byen.

    ”Sundhed, sport og fodbold hænger rigtig godt sammen. Og det går fuldstændig hånd i hånd med det, vi gerne vil som fodboldklub og det ansvar, vi gerne vil tage i forhold til byen og til vores omgivelser. Vi kan hjælpe Aarhus Kommune med at nå nogle målgrupper med den her dagsorden, som de måske til dagligt kan have det lidt vanskeligt med at nå,” lyder det fra Jacob Nielsen, direktør i AGF.

    Samarbejdet har også fokus på aktiviteter udenfor fodboldbanen med fokusset ‘AGF som gæster i nordbyen’ i forbindelse med den midlertidige flytning af hjemmekampe til Vejlby. Det kan være sundhedsfremmende arrangementer i lokalområdet som temaaftener og fællesspisninger, hvor både lokale aarhusianere og AGF-medlemmer deltager.

    Et andet vigtigt fokusområde er at skabe et inkluderende foreningsliv, hvor eksempelvis gå-fodboldturneringer kan få flere aarhusianere ind i aktive fællesskaber.

    Kontakt

    • Christian Budde, rådmand Sundhed og Omsorg Aarhus, mobil: 6165 0943. Mail: christian.budde@aarhus.dk
    • Cecilie Winding, presseansvarlig Sundhed og Omsorg Aarhus, mobil: 2335 1920. Mail: wice@aarhus.dk
    • Christian Thye-Petersen, Kommunikationschef i AGF, mobil: 3065 2880. Mail: ctp@agf-as.dk
    Sidst opdateret: 26. juni 2024