Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg
Nyheder fra Sociale Forhold og Beskæftigelse

Aarhus tiltrækker stor europæisk konference for velfærdsløsninger

Aarhus bliver vært for den internationale konference The European Social Services Conference, som afholdes den 23.-25. juni 2025. Under titlen 'Where Care Meets Tech' sætter konferencen fokus på, hvordan vi udvikler velfærden ved at styrke menneskers handlekraft og implementere digitale løsninger. Det skal sikre mere velfærd for færre midler til gavn for ældre, socialt udsatte og mennesker med fysiske og psykiske handicap.

 • Læs op

Indhold

  Det er første gang konferencen afholdes i Aarhus, og den forventes at tiltrække 700 deltagere fra hele Europa. Konferencen afholdes i samarbejde mellem det europæiske netværk European Social Network, Social-, Bolig- og Ældreministeriet, Socialområdet i Region Midtjylland samt Aarhus Kommune.

  “Jeg er utrolig glad for, at vi næste år som en del af det danske EU-formandskab har fået ESSC 2025 til Aarhus. Særligt området indenfor velfærdsteknologi er i rivende udvikling. I den nye ældrereform har vi lagt op til at gøre meget mere brug af de velfærdsteknologier, vi har. Derfor er en konference som denne et vigtigt redskab for aktører indenfor ældreplejen til at mødes og udveksle erfaringer,” siger ældreminister Mette Kierkgaard.

  De danske partnere bag konferencen ser frem til at dele gode løsninger, blandt andet med input fra civilsamfund og erhvervslivet i både Aarhus og resten af landet, men også at diskutere udfordringer på tværs af landegrænser, fagligheder og organisationer.

  “I Aarhus er vi specialiseret i velfærdsteknologier til gavn for borgerne. Udviklingen afspejler både vores tætte samarbejde mellem kommune, region og en lang række private og offentlige aktører, og at vi tør prioritere ressourcer til forskning og udvikling. Nye velfærdsteknologiske løsninger er et vigtigt middel til at frigive tid og ressourcer hos vores medarbejderne, og det giver større frihed til aarhusianerne. Derfor er jeg stolt over, at vi i 2025 kan dele vores viden og også lære nyt af alle dem, der gæster vores by,” siger Christian Budde, sundhed- og ældrerådmand, Aarhus Kommune.

  “Skal vi håndtere udfordringerne på socialområdet i morgen, kan vi ikke gøre, som vi gjorde i går. Derfor skal vi turde at gå nye veje for at sikre mest mulig velfærd for pengene. Her spiller velfærdsteknologi en helt naturlig rolle i den måde, vi går til opgaven på i Aarhus – altid med fokus på borgeren først. At konferencen placeres her i byen, ser jeg derfor som en international anerkendelse af, at vi har noget særligt at byde på her i Aarhus,” siger Anders Winnerskjold, Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune.

  “Nye velfærdsteknologiske løsninger sætter borgeren i centrum. De velfærdsteknologiske løsninger frigør tid og ressourcer, så vores medarbejdere kan prioritere mere tid til nærvær med den enkelte borger. Gennem de digitale løsninger skaber vi de nødvendige betingelser for at imødekomme den enkeltes behov og sikre en høj standard af velfærd,” siger Else Søjmark, formand for psykiatri- og socialudvalget i Region Midtjylland.

  Fakta

  • Konferencen afholdes som led i Danmarks EU-formandskab, som Danmark varetager i anden halvdel af 2025.
  • European Social Network er en central meningsdanner inden for viden om effektfulde indsatser på social- og sundhedsområdet. Netværket stiller desuden skarpt på koblingen til beskæftigelses- og uddannelsesområdet: www.esn-eu.org
  • Se film om konferencen i Aarhus i 2025 her: https://youtu.be/_x22GsBjVsw

  Kontakt

  • Marie Herborg Krogh, programleder for ESSC 2025 i Aarhus, tlf. 41 87 29 30, mail khma@aarhus.dk
  • Cecilie Winding, pressechef, Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, tlf. 23 35 19 20, mail wice@aarhus.dk
  • Pressevagten i Region Midtjylland, tlf. 78 41 06 66, mail presse@rm.dk
  Sidst opdateret: 28. juni 2024