Gå til hovedindhold
Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Festgudstjeneste 21. januar 2024

Det centrale Aarhus vil søndag 21. januar danne rammen om en stor folkelig hyldest, når Kong Frederik 10. sammen med den kongelige familie kører kortege gennem byen til festgudstjeneste i Aarhus Domkirke.

  • Læs op

Indhold

    Aarhus er den første by, Danmarks nye regentpar besøger siden tronskiftet 14. januar, hvor Dronning Margrethe overlod tronen til sin ældste søn. Festgudstjenesten i Aarhus Domkirke markerer afslutningen på en ugelang markering af tronskiftet. Der vil være deltagelse af 600 repræsentanter for det officielle Danmark, Folketing og ministre, repræsentanter for Aarhus by samt 400 borgere, der har været heldige at få en plads i kirken.

    Før og efter festgudstjenesten kører regentparret i kortege ad en lukket rute fra Marselisborg Slot til Aarhus Domkirke.

    ”Det er fantastisk, at vores nye konge og dronning har valgt at afslutte fejringen i Aarhus, da Aarhus har en særlig forbindelse til kongehuset. På søndag får aarhusianerne og folk fra nær og fjern en unik mulighed for at svinge med Dannebrog og ønske Kong Frederik og kongefamilien til lykke med tronskiftet. Langs ruten og på de store pladser i Aarhus bliver der mange muligheder, hvor byens borgere og gæster kan tage opstilling og jeg kan kun opfordre alle til at tage børnene eller naboen under armen og være med,” siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus.

    Flere veje i det centrale af Aarhus vil søndag eftermiddag være lukket for biltrafik langs den lukkede rute, ligesom en række busruter vil være lagt om. Der vil være flere busser og letbanetog end en almindelig søndag. Borgere opfordres til at anvende offentlig transport, gå eller cykle samt på forhånd orientere sig trafikinformation, inden de begiver sig imod midtbyen.

    Kortegen vil bevæge sig fra Marselisborg Slot til Aarhus Domkirke fra kl. 13.30 til 14.00. Gudstjenesten begynder kl. 14.00 og ledes af kongelig konfessionarius og biskop over Aarhus Stift Henrik Wigh-Poulsen. Fra kl. 12.15 ventes de første gæster at ankomme til Aarhus Domkirke. 

    Festgudstjenesten ventes at blive afsluttet ved kl. 15-tiden, hvorefter kortegen kører retur til Marselisborg Slot ad den samme lukkede rute.

    Find rutekort, links til trafikinformation og yderligere information på linket her: Festgudstjeneste (aarhus.dk)

    Kørselsrute til festgudstjeneste i Aarhus Domkirke (kongehuset.dk)

     

    Sidst opdateret: 17. januar 2024