Gå til hovedindhold

Januar

Bredt flertal i Aarhus Byråd enige om at udvikle udsatte boligområder

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

28 ud af 31 medlemmer i Aarhus Byråd står bag aftalen, som især har fokus på udvikling af Herredsvang, nye ejerboliger i Vestbyen, den kommende skole i Gellerup og bedre sundhedstilbud. Med aftalen fortsætter Aarhus Kommune landets største transformation fra udsatte boligområder til attraktive bydele.

Aarhus Kommune opsiger aftaler med advokatfirmaet Bech-Bruun

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Aarhus Kommune har siden udbyttesagen mod advokatfirmaet Bech-Bruun blev rejst haft en skærpet opmærksomhed i forhold til virksomheden. Efter højesteretsdommen imod Bech-Bruun er det efter nøje overvejelse besluttet at opsige både kommunens rammeaftale med selskabet og en aftale om Aarhus Kommunes DPO-funktion.

Mere lighed er også digital

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

En ny tilgang til udsatte borgere i Aarhus Kommune har hjulpet mere end 100 i gang med MitID – og derved givet dem en helt nødvendig trædesten til at håndtere de udfordringer, de slås med ved siden af. Den nye tilgang er et resultat af en række prøvehandlinger sat i verden af kommunens Udvalg for Mangfoldighed og Ligestilling.

Festgudstjeneste 21. januar 2024

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Det centrale Aarhus vil søndag 21. januar danne rammen om en stor folkelig hyldest, når Kong Frederik 10. sammen med den kongelige familie kører kortege gennem byen til festgudstjeneste i Aarhus Domkirke.

Virksomheder bidrager til et bedre havmiljø gennem østjysk havsamarbejde

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Syv kommuner i det østjyske havsamarbejde lancerer et nyt koncept for virksomheder, der fremover kan bidrage direkte til at skabe bedre et havmiljø. Energi- og rådgivningsvirksomheden NRGi er klar til indgå en pilot-aftale med havsamarbejdet, som skal bringe livet tilbage under overfladen.

Aarhus er med i Danmarks bud på VM i landevejscykling 2029

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Hvis Danmark får tildelt værtskabet for VM i landevejscykling i 2029, bliver det med Aarhus som vært for individualisternes helt store styrkeprøve – enkeltstarten.