Gå til hovedindhold

2024

Forligspartier sætter udvidelsen af Aarhus Havn på pause

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Partierne bag den politiske aftale om udvidelse af Aarhus Havn i Aarhus Byråd, Socialdemokratiet, SF, Konservative og Venstre, har besluttet at sætte planerne om havneudvidelsen på pause i en årrække.

Aarhus Kommune får stort millionbeløb i selskabsskat

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Byrådet i Aarhus Kommune får mulighed for at prioritere investeringer i velfærd, grøn omstilling og tryghed. Den årlige beregning af selskabsskat fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet viser, at Aarhus Kommune helt ekstraordinært i 2025 får ca. 579 millioner kroner mere i selskabsskat end forudsat i budgetterne.

Borgmester Jacob Bundsgaards reaktion på den nye økonomiaftale med regeringen

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Regeringen og KL har i dag indgået aftale om kommunernes økonomi for 2025. Aftalen udvider samlet set kommunernes budget til velfærd og service med 3,4 mia. kr. i 2025, hvilket giver kommunerne mulighed for investeringer i bedre velfærd.

Kommentar fra borgmester Jacob Bundsgaard:

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Borgmester Jacob Bundsgaard er forundret over Planklagenævnets afgørelse vedr. udvidelsen af Aarhus Havn.

Borgmester Jacob Bundsgaard om årets uddeling af Michelin-stjerner

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Borgmester Jacob Bundsgaard ønsker tillykke til Restauranterne Frederikshøj, Gastromé, domestic og SUBSTANS med at holde fast deres Michelin-stjerner.

Orientering om brud på persondatasikkerheden i Aarhus Kommune

Aarhus Kommune er blevet opmærksom på et sikkerhedshul i en app, der anvendes til at koordinere taxakørsel. Der er ikke fundet grund til at tro, at sikkerhedshullet i praksis er blevet udnyttet. Sagen er anmeldt til Datatilsynet, og alle efterfølgende aktiviteter er aftalt med tilsynet.