Gå til hovedindhold

2024

Nyt partnerskab knytter Aarhus og Lviv tættere sammen

Borgmesterens Afdeling

Som led i et fire-årigt samarbejdsprojekt mellem danske og ukrainske kommuner, har Aarhus Kommune, Aarhus Vand og Lvivs vandselskab fået bevilget midler fra Udenrigsministeriet til de første dele af et større partnerskab, der skal nedbringe Lvivs udledning af spildevand, samt afklare hvordan man kan arbejde videre med at nedbringe vandspild og styrke håndtering af overfladevand i Aarhus venskabsby, Lviv.

Grøn energi-gigant opbygger stort kraftcenter i Aarhus

Borgmesterens Afdeling

Nature Energy er en af verdens største producenter af biogas og peger på Agro Food Park i Aarhus som et fremtidige kraftcenter for innovation og udvikling.

Bredt flertal i Aarhus Byråd enige om at udvikle udsatte boligområder

28 ud af 31 medlemmer i Aarhus Byråd står bag aftalen, som især har fokus på udvikling af Herredsvang, nye ejerboliger i Vestbyen, den kommende skole i Gellerup og bedre sundhedstilbud. Med aftalen fortsætter Aarhus Kommune landets største transformation fra udsatte boligområder til attraktive bydele.

Aarhus Kommune opsiger aftaler med advokatfirmaet Bech-Bruun

Borgmesterens Afdeling

Aarhus Kommune har siden udbyttesagen mod advokatfirmaet Bech-Bruun blev rejst haft en skærpet opmærksomhed i forhold til virksomheden. Efter højesteretsdommen imod Bech-Bruun er det efter nøje overvejelse besluttet at opsige både kommunens rammeaftale med selskabet og en aftale om Aarhus Kommunes DPO-funktion.

Mere lighed er også digital

Borgmesterens Afdeling

En ny tilgang til udsatte borgere i Aarhus Kommune har hjulpet mere end 100 i gang med MitID – og derved givet dem en helt nødvendig trædesten til at håndtere de udfordringer, de slås med ved siden af. Den nye tilgang er et resultat af en række prøvehandlinger sat i verden af kommunens Udvalg for Mangfoldighed og Ligestilling.

Festgudstjeneste 21. januar 2024

Borgmesterens Afdeling

Det centrale Aarhus vil søndag 21. januar danne rammen om en stor folkelig hyldest, når Kong Frederik 10. sammen med den kongelige familie kører kortege gennem byen til festgudstjeneste i Aarhus Domkirke.