Gå til hovedindhold

Familiepleje

Børn og unge med sociale problemer og betydeligt og varigt fysisk eller psykisk handicap kan få familiepleje som et supplement til deres egen familie.

 • Læs op

Indhold

  Vi arbejder ud fra værdigrundlaget om, at det er bedst for et barn at vokse op i en familie. Plejefamilien erstatter ikke barnets egen familie, men er et supplement til det, som barnets egen familie, i en periode eller varigt, ikke kan give.

  Tilbuddets indhold

  Familieplejen finder en egnet plejefamilie til dit barn. Det kan være en familie, vi allerede har kontakt med, og ellers annoncerer vi efter en egnet familie i dagspressen eller i fagblade.

  Mens barnet er i plejefamilie giver Familieplejens konsulenter vejledning og supervision til plejefamilien, og plejefamilien får tilbudt at deltage i Familieplejens kurser. Det drejer sig om et grundkursus, som er en form for basisuddannelse i det at være plejefamilie, heldagskurser og aftenkurser med fagligt relevant indhold.

  Derudover tilbyder vi også plejefamilien at deltage i gruppesupervision, hvor de får mulighed for at drøfte faglige problemstillinger i en gruppe med støtte fra en trænet supervisor. Vi arbejder også med etablering af netværksgrupper af plejefamilier.

  Vil du høre mere om familiepleje, kan du kontakte din rådgiver i Familiecentret. 

  Sidst opdateret: 16. maj 2024

  Information om vilkår og praktiske forhold for pleje- og aflastningsfamilier