Gå til hovedindhold

Aarhus Rådhus og klokkespil

Aarhus Rådhus blev indviet i 1941 og blev fredet i 1995. Huset har en spændende historie og er et hus, der benyttes flittigt til mange formål. Der er en arbejdsplads for byrådet og for mange ansatte i Aarhus Kommune. Der bliver løbende afholdt arrangementer på Rådhuset. Endelig kan du af og til høre koncerter med Tårnhusets klokkespil. Tårnopstigning arrangeres på udvalgte tidspunkter af AarhusGuiderne.

 • Læs op

Indhold

  Rådhuset er åbent i dagtimerne på hverdage og er altid et besøg værd. Om ikke andet, så for at studere arkitekturen, gulve og interiør, som grundet fredningen er bevaret i stilren 1930-stil. 
  Guidede ture på Aarhus Rådhus

  Rådhusets historie

  Aarhus Rådhus er tegnet af arkitekterne Arne Jacobsen og Erik Møller. Det er betegnet som et hovedværk i dansk modernisme og står med et stilrent 1930 interiør.

  Klokkespillet på Aarhus Rådhus

  Klokkespil lever en udsat tilværelse - påvirkes hver dag af vind og vejr. Klokkespillet på Aarhus Rådhus er ingen undtagelse og det er i 2017 gennemgående renoveret og forbedret.

  Koncerter med klokkespil fra Aarhus Rådhus

  Cirka en gang om måneden kan du høre en koncert fra klokkespillet i Aarhus Rådhus. Du kan her finde tidspunkter og program for kommende koncerter.

  Aarhus Rådhus - Afholdelse af arrangementer

  Du har mulighed for at anvende rådhushallen, trafikhallen mv. til offentlige arrangementer.

  Sidst opdateret: 23. august 2023