Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Aarhus Kommune lukker Marselisborg Dyrehave: Fodring af dyrene skaber farlige situationer

Dyrehaven i Aarhus bliver midlertidigt lukket for publikum. Fodring af dyrene resulterede søndag i en ulykke, hvor en kvinde kom til skade.

  • Læs op

Indhold

    Aarhus Kommune smækker lågen i til Marselisborg Dyrehave. Det sker, efter en kvinde søndag kom til skade i dyrehaven. Kvinden kom i karambolage med en hjort, der søgte føde hos gæsterne.

    Vi er virkelig kede af den hændelse søndag, hvor én af vores gæster kom til skade i dyrehaven. Selv om vi har skiltet et forbud mod fodring af dyrene og mange gange har kommunikeret det bredt ud, så er der stadig mange, der fodrer dyrene. Vi er på vej ind i brunstperioden, og den kombination gør, at vi af hensyn til gæsternes sikkerhed er nødt til at lukke dyrehaven,” siger teamleder i Teknik og Miljø Stefan Boldsen Hansen.

    Det er uklart, om den tilskadekomne kvinde selv fodrede dyrene søndag. Men det gjorde mange omkring hende. Det fik dyrene til at forsamle sig ved Varna-indgangen til dyrehaven, og det skabte uro og aggressiv adfærd hos nogle af dyrene.

    Vi er nødt til at gøre en fornyet indsats for at forklare gæsterne, at de ikke må fodre dyrene i dyrehaven. Selv om vi har forbudt det og sat skilte op med fodringsforbud, så er der rigtig mange, som stadig fodrer dyrene. Det skaber farlige situationer, når dyrene får en forventning om, at der er godter i gæsternes lommer, og vi har efterhånden set en del gæster, børn som voksne, der bliver løbet ned af hjorte, som vil have fat i noget mad,” siger Stefan Boldsen Hansen

    Marselisborg Dyrehave er lukket fra i dag mandag d. 16. september og helt frem til december, hvor dådyrenes brunstperiode slutter.

    Sidst opdateret: 16. september 2024