Gå til hovedindhold

Teknik og Miljø

Aarhus Ø får en ny badebro

Nyheder fra Teknik og Miljø

Beboere og gæster på Aarhus Ø kan denne sommer se frem til, at hopper i bølgerne fra en ny badebro på Aarhus. Broen er i første omgang midlertidig.

Ensretningen i Hjortensgade og Vester Allé bliver fjernet

Nyheder fra Teknik og Miljø

Fra på mandag kan bilister igen køre i begge retninger på Hjortensgade og Vester Allé, der ellers har været ensrettet i forbindelse med nedrivning af parkeringskælderen på Vesterbro Torv. Onsdag afgøres fremtiden for torvets omdannelse.

Rådmand sætter gang i trafikforbedringer på Aarhus Ø

Nyheder fra Teknik og Miljø

Bilister fra Aarhus Ø kan se frem til et ekstra spor mellem Hjortholmsvej og Inge Lehmanns Gade. Tiltaget skal minimere risikoen for kø og forsinkelser på strækningen.

Intelligente lyssignaler får trafikken på Viby Torv til at glide bedre

Nyheder fra Teknik og Miljø

Aarhus Kommune har sat strøm til nye styreapparater i lyssignalerne ved Viby Torv. Det skal få biler og busser hurtigere frem. Ét af apparaterne kommer med AI-teknologi, der kan registrere og hjælpe gående. Indsatserne på torvet markerer en milepæl i kommunens arbejde med intelligent trafikstyring. Rådmand Nicolaj Bang glæder sig over, hvordan teknologi kan hjælpe aarhusianerne.

Anlægsmillioner skal give flere grønne byrum

Nyheder fra Teknik og Miljø

Anlægskronerne for 2024 skal fordeles. Og i år er der sat 12,5 mio. kr. af til at gøre byrum i midtbyen og oplandet til grønne samlingspunkter for de lokale.

Rådmand vil genåbne Vesterbro Torv

Nyheder fra Teknik og Miljø

Nicolaj Bang trækker sin opbakning til omdannelsen af Vesterbro Torv og vil have genåbnet torvet, som det var.