Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Ensretningen i Hjortensgade og Vester Allé bliver fjernet

Fra på mandag kan bilister igen køre i begge retninger på Hjortensgade og Vester Allé, der ellers har været ensrettet i forbindelse med nedrivning af parkeringskælderen på Vesterbro Torv. Onsdag afgøres fremtiden for torvets omdannelse.

 • Læs op

Indhold

  Nye skilte, ændringer i signalanlæg og nye striber. I denne uge går Teknik og Miljø i gang med at gøre klar til, at ensretningen af Hjortensgade og Vester Allé kan ophæves. Det er et ønske fra rådmand Nicolaj Bang, Teknik og Miljø, at bilister igen kan køre i begge retninger på strækningen.

  ”Jeg mener ikke, vi skal genere byens bilister unødigt, og lige nu er der ikke noget arbejde i gang på torvet, som betyder, at man ikke skal kunne køre både nord og syd ved Vesterbro Torv. Så nu ophæver vi ensretningen og genskaber noget af den fremkommelighed, som bilister havde, før torvet blev lukket af, ” siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

  Ændringerne kommer efter, at rådmanden for få uger siden meldte ud, at han ønskede at genåbne Vesterbro Torv. Siden er busslusen i Nørre Allé blevet fjernet, og nu har Østjyllands Politi så nikket til planen, der indebærer, at ensretningen i Hjortensgade og Vester Allé også kan ophæves.

  Forligskredsen mødes onsdag

  I morgen, onsdag d. 8. maj, mødes partierne bag beslutningen om, at Vesterbro Torv skulle fredeliggøres med mindre gennemkørende trafik. Partierne sætter sig sammen forud for dagens byrådsmøde for at drøfte rådmandens forslag om at slå bak på den store omdannelse af Vesterbro Torv.

  Rådmanden ønsker i stedet at forskønne det eksisterende torveareal, og at biler så ellers kan køre, som de har gjort, indtil torvet blev lukket for biltrafik på tværs og ind mod byen.

  ”Vi kan få et smukt Vesterbro Torv uden de store forandringer for byens bilister. Jeg mener, at vi har fået syn for, at vores vejsystem er sårbart for forandring. Nu drøfter vi sagen i forligskredsen, hvor jeg håber at få opbakning til at genetablere vejsystemet,” siger Nicolaj Bang.

  Teknik og Miljø forventer, at arbejdet med Hjortensgade og Vester Allé er afsluttet i løbet af mandag, hvorefter man igen kan køre i begge retninger.

  Sidst opdateret: 8. maj 2024