Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Rådmand åbner ekstern undersøgelse af lokalplan på Aarhus Havn

Rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bang vil have en ekstern undersøgelse af, hvorfor hans egen afdeling ikke forudså problemer med lokalplanen om en udvidelse af Aarhus Havn.

 • Læs op

Indhold

  Teknik og Miljø skal ikke undersøge sig selv i sagen om udvidelsen Aarhus Havn, hvor Planklagenævnet i sidste uge underkendte den lokalplan, som Aarhus Byråd har vedtaget. Det har rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bang besluttet.

  Jeg synes ikke, at en forvaltning skal undersøge sig selv, når der er sket en fejl med så store konsekvenser, som det er sket her. I Aarhus Byråd skal vi have genoprettet tilliden til det system, der rådgiver os i det daglige, og der tror jeg ikke, at selvevaluering er vejen frem. Derfor har jeg aftalt med forligspartierne omkring havneudvidelsen, at vi iværksætter en ekstern undersøgelse,” siger Nicolai Bang.

  Planklagenævnet underkendte i sidste uge den lokalplan, som skulle tillade byggeri på et nyt areal i Aarhus Bugten, som staten netop nu er ved at behandle en ansøgning om. Ingen i Teknik og Miljø fortalte forligspartierne, at man ikke kunne lave den pågældende lokalplan uden statens tilladelse til havneudvidelsen og den tilhørende miljøkonsekvensrapport, der var i høring frem til fredag i sidste uge.

  Der er behov for at vi får et mere klart blik på, om vi havde planfaglig viden og overblik nok i organisationen, og hvad baggrunden var for, at vi traf de beslutninger, vi traf. Vi er nødt til at komme et par spadestik dybere i den del af sagen, så vi får en mulighed for at forbedre os. Vi skal have set på vores organisering, og vores kompetencer i det lys,” siger Nicolaj Bang.

  Sidst opdateret: 3. juni 2024