Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Parkeringshus i Sydhavnskvarteret får grønne terrasser og bliver koblet på Kulbroen

Byrådet godkendte onsdag salget af arealet i Sydhavnskvarteret, hvor et kommende parkeringshus skal ligge. Stigende priser på byggematerialer har medført, at parkeringshuset er blevet tilpasset, men det skal fortsat være en aktiv del af bylivet i det nye bykvarter.

  • Læs op

Indhold

    Der er fart på udviklingen af Aarhus’ nye erhvervsområde, Sydhavnskvarteret, og i går rykkede områdets parkeringshus et skridt tættere på med salget af arealet til A. Enggaard A/S på baggrund af et offentligt udbud.

    Aarhusianerne kan se frem til mere end bare et parkeringshus. Teknik- og Miljørådmand, Nicolaj Bang har sikret, at huset vil spille en aktiv rolle i livet i kvarteret og skabe forbindelse til Kulbroen. 

    Forslaget til lokalplanen for parkeringshuset var i offentlig høring i 2023. Sidenhen har det været nødvendigt at tilpasse projektet på grund af store stigninger på byggematerialer som f.eks. stål og beton.

    ”Det har været vigtigt for mig, at vi har bibeholdt parkeringshuset som mere end blot et sted, man kan parkere. Det skal understøtte det byliv, vi gerne vil have i området, samtidig med at det skal passe ind i områdets urbane og kreative stemning,” siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

    Det tilbudte forslag lægger op til, at parkeringshuset udføres i cortenstål, der med sit industrielle udtryk passer til mange af de eksisterende bebyggelser, der er opført i røde tegl. Parkeringshuset får trappeforløb og  terrasser på sydsiden af huset i samme højde som Kulbroen, der vil understøtte forbindelserne i området og bylivet. Stueetagen vil have flere udadvendte funktioner til gavn for områdets brugere.

    Selve parkeringshuset er opdelt i to separate bygninger på hver sin side af jernbanesporet, der forbindes via en vej under Havnesporet. Gående kan benytte gangbroen over jernbanen. Huset vil rumme 772  parkeringspladser og 200 cykelparkeringspladser. 

    Det nye forslag kræver, at lokalplanen justeres på grund af projektændringerne. Derfor kommer forslaget inden længe i en ny offentlig høring.

    Fakta

    • Kulbroen er den kommende gangforbindelse på det gamle kulkranspor, der forbinder havneområdet med midtbyen. Det sker via en bro over Spanien, der giver adgang til Frederiks Plads og Aarhus  Hovedbanegård
    Sidst opdateret: 24. juni 2024