Gå til hovedindhold

Januar 2024

Hipsterhøjen får mere plads og et skud kultur

Nyheder fra Teknik og Miljø

Parkeringspladsen rundt om Hipsterhøjen skal omdannes, så det bliver en grøn og aktiv del af Graven i Latinerkvarteret. Det er en del af planerne for den gamle tandlægeklinik, der netop er solgt. Selve klinikken skal bevares og omdannes, så der kan være cafe, butik og værksteder for kunstnere, musikere og iværksætteri.

Nu går forberedelserne til et grønnere og mere fredeligt Vesterbro Torv i gang

Nyheder fra Teknik og Miljø

2024 bliver året, hvor Teknik og Miljø sætter skub i den store forskønnelse af Vesterbro Torv, der skal blive til et grønt og levende byrum.

Bofællesskaber med børnefamilier og seniorer flytter ind i parcelhuskvarter i Malling

Nyheder fra Teknik og Miljø

Et parcelhusområde i Malling bliver udvidet med to nye bofællesskaber, hvor børnefamilier og ældre kan bo på tværs af generationer og have glæde af hinanden i hverdagen. Fællesskabet Serinedalen skal bidrage til det gode liv i lokalområdet med omtanke og respekt for natur og jordens ressourcer.

Banebrydende forsøg: Nu kan aarhusianerne drikke kaffe af pantkopper

Nyheder fra Teknik og Miljø

Fra i dag er det muligt at drikke sin kaffe eller juice på farten uden at to go-koppen bliver til affald efter få minutters brug. Som den første by i verden har Aarhus etableret et system med pantautomater til takeaway-kopper.

Nyt samarbejde skal puste liv og historie i Bispetorvet og Store Torv

Nyheder fra Teknik og Miljø

Historisk set har Bispetorvet og Store Torv haft en stor betydning for Aarhus Midtby. Et nyt samarbejde mellem Aarhus Kommune og Moesgaard Museum skal undersøge, hvordan den betydning kan genskabes, så der kommer mere liv i de centrale torve.

Billedet viser Bispetorvet og Store Torv i 1870'erne

Bådejere skal søge om byggetilladelse

Nyheder fra Teknik og Miljø

Bådejere, der bruger deres både til beboelse, skal sørge for, at deres både lever op til reglerne. Derfor skal bådene have en byggetilladelse. Det skal sikre, at der kommer bedre styr på sikkerhed, sundhed og miljø i de aarhusianske lystbådehavne. Bådejerne får to år til at sikre at deres både lever op til reglerne.