Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Overvejer du solceller på taget? Se, hvor meget du kan spare her

Vi får brug for meget mere strøm i fremtiden, og solceller vil for mange husholdninger være en grøn og billig måde at få dækket familiens strømforbrug. Nu kan du tjekke, hvor stort potentialet for solceller er for lige præcis din bolig.

  • Læs op

Indhold

    Overvejer du en elbil? Skal du have udskiftet dit tag? Eller vil du bare gerne selv producere din strøm? Så kan det måske være en god idé at få monteret solceller på taget. Men hvor meget strøm vil solcellerne egentlig kunne producere på lige præcis dit tag? Det kan en ny digital løsning fra Aarhus Kommune give et bud på, og den kan hjælpe både virksomheder og den enkelte aarhusianer til måske at vælge en mere bæredygtig energikilde.

    Vi har et ambitiøst klimamål i Aarhus Kommune om at være CO2-neutrale i 2030. Hvis vi skal nå i mål med det, er det vigtigt, at vi gør det lettere for aarhusianere at træffe klimavenlige valg. Vi ligger inde med en masse data om bygningerne i Aarhus, som grundejerforeninger, boligforeninger, den enkelte aarhusianer og virksomheder naturligvis skal drage nytte af,” siger Nicolai Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

    Hjemmesiden er et konkret tiltag fra klimaforliget, der blev indgået tidligere i år, og den viser ved en simpel adressesøgning potentialet for solceller på den enkelte bygning i Aarhus Kommune. Det skal være med til at sætte nogle tanker i gang hos både virksomheder og borgere, fortæller projektleder Søren Peter Sørensen.

    Der er omkring 140.000 bygninger i Aarhus Kommune, og cirka 5000 af dem har solceller. Potentialet for flere solceller i Aarhus er altså stort. Den nye hjemmeside skal give et lille skub til de aarhusianere, der måske allerede overvejer solceller. Hvis man vil vide mere eller gå videre med sit solcelleprojekt, anbefaler vi naturligvis, at man tager fat i autoriseret installatør for at få information om muligheder og priser,” siger Søren Peter Sørensen, projektleder hos Teknik og Miljø.

    Den digitale løsning viser alle bygninger, både virksomheder og private boliger, i Aarhus Kommune og giver et bud på, hvor meget strøm solceller vil kunne producere på de forskellige tagflader.

    Vil du beregne, hvad din bolig kan spare på elregningen, så prøv beregneren her

    Vil du se, hvad din virksomhed kan spare ved at få installeret solceller, så klik her

    Sidst opdateret: 28. august 2024