Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Godt nyt til alle Ø-boere: Til sommer kommer bussen hvert 10. minut

I et nyt forslag bliver Linje 3A forlænget, så der kører busser hvert 10. minut i myldretiden til og fra Aarhus Ø. Teknik- og miljørådmanden kalder det tiltrængt. Byrådet skal drøfte forslaget inden længe.

  • Læs op

Indhold

    6.000 beboere, tusindvis af arbejdspladser og et utal af besøgende. Og så to busser i timen. Alle ved, at den kollektive trafik på Aarhus Ø er utilstrækkelig. Nu er der en løsning på vej. I dag drøftede Magistraten et forslag fra Teknik og Miljø om at forlænge Linje 3A helt ud til Aarhus Ø. Forslaget blev sendt videre til Aarhus Byråd, som skal tage endelig stilling til det inden længe.

    Linje 3A kører hvert 10. minut i myldretiden – tre gange så ofte som rute 23, der i dag er eneste bus til og fra Aarhus Ø. Teknik- og miljørådmand Nicolaj Bang glæder sig over udsigten til, at den kollektive trafik på Aarhus Ø endelig bliver forbedret.

    Den kollektive trafik på Aarhus Ø har længe været utilstrækkelig med alt for få afgange. Når 3A kommer til at køre hvert 10. minut i myldretiden, løfter vi endelig den kollektive trafik til et niveau, vi kan stå inde for.

    Nicolaj Bang

    Beslutter byrådet at forlænge Linje 3A, forbedrer det ikke bare mulighederne for at komme til og fra Aarhus Ø. Det forbedrer også sammenhængen mellem Aarhus Ø og resten af Aarhus Kommune. Den hyppigere busdrift vil nemlig give flere aarhusianere end i dag mulighed for at klare hele turen nemt og hurtigt med kollektiv trafik ved fx at skifte til letbanen eller andre busser.

    Det er på tide, at vi binder Aarhus Ø ordentligt sammen med resten af kommunen ved at tilbyde en kollektiv trafik, der kører ofte og til knudepunkter, hvor det er muligt at skifte til en anden bus eller til letbanen. Jeg håber, at forbedringerne vil gøre det nemmere for aarhusianerne at komme til og fra Aarhus Ø.

    Nicolaj Bang

    Hvis Linje 3A bliver forlænget, bliver der brug for nye stoppesteder på Aarhus Ø. Det er planen, at der bliver etableret et nyt stoppested på Bernhardt Jensens Boulevard syd for Grethe Løchtes Gade. På Dagmar Petersens Gade bliver der to stop; det ene bliver et kantstensstoppested, som findes i dag på linje 23, mens det andet bliver en ny buslomme, hvor bussen har mulighed for at holde pause.

    Teknik og Miljø har under arbejdet med forslaget om at forlænge Linje 3A været i dialog med Fællesrådet for Aarhus Ø og de Bynære havnearealer, Midtbyens Fællesråd og den lokale trafikgruppe fra Knudrisgade.

    Hvis Aarhus Byråd vedtager forlængelsen af Linje 3A, vil busserne køre den nye rute fra sommeren 2024.

    Sådan bliver Linje 3A forlænget til Aarhus Ø

    Forslaget om at forlænge Linje 3A lægger op til, at ruten bliver omlagt fra Ceres-krydset og kører via Thorvaldsensgade, Vestre Allé, Park Allé, Klostertorv, Nørregade og Knudrisgade til Aarhus Ø.

    Det betyder, at 3A ikke længere vil stoppe i Vesterbrogade, på Vesterport og i Nørre Allé ved Lollandsgade. Derudover udgår Rutebilstationen som stop. Midttrafik vurderer, at de passagerer, der bliver påvirket af omlægningen, kan benytte andre stoppesteder i midtbyen inden for rimelig afstand.

    Sidst opdateret: 27. november 2023