Gå til hovedindhold

November 2023

1.700 aarhusianere har talt: Her er vinderen af Aarhusianernes Arkitekturpris

Nyheder fra Teknik og Miljø

Stemmerne er talt op! Den moderne indgang til dét Aarhus, der var engang, løber med titlen som vinder af Aarhusianernes Arkitekturpris 2023. Der er også fundet en vinder af bedste bygningsarkitektur, mellemrum og Stadsarkitektens Særpris.

Godt nyt til alle Ø-boere: Til sommer kommer bussen hvert 10. minut

Nyheder fra Teknik og Miljø

I et nyt forslag bliver Linje 3A forlænget, så der kører busser hvert 10. minut i myldretiden til og fra Aarhus Ø. Teknik- og miljørådmanden kalder det tiltrængt. Byrådet skal drøfte forslaget inden længe.

Til foråret begynder udviklingen af Amtssygehuset

Nyheder fra Teknik og Miljø

Det gamle amtssygehus ligner sig selv, men inden længe begynder forvandlingen af området, der i fremtiden bliver et nyt kvarter i Aarhus. Det betyder også, at de midlertidige p-pladser må vige pladsen for maskiner, byggeplads og nyt byggeri.

Skal Aarhus have mere letbane eller lange BRT-busser på el?

Nyheder fra Teknik og Miljø

I dag er Magistraten blevet præsenteret for en rapport om to transportformer, der er i spil, når den kollektive trafik i Aarhus efter planen skal styrkes med en rute fra Spanien til Brabrand.

Beboere i Solbjerg risikerer oversvømmelser i deres huse

Husstande anbefales at tømme kældre og beskytte deres huse med sandsække. Se hvilke veje og områder, hvor der er risiko for oversvømmelser i den aktuelle situation:

Bygninger i Marseliskvarteret, Fredensvang og Langenæs er vurderet: 1.107 bygninger er bevaringsværdige

Nyheder fra Teknik og Miljø

De første bygninger er vurderet, og vurderingsarbejdet tegner et tydeligt billede af tre helt centrale og historiske kvarterer. For teknik- og miljørådmanden er det et afgørende arbejde, der skal sikre, at Aarhus udvikler sig med respekt for vores fælles historie.