Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Årslev skal være en moderne landsby

I dag er Årslev en landsby, hvor alt er nært. Læser man Forslag til helhedsplan for Årslev, er det tydeligt, at det nære landsbyliv også er ønsket, når Årslev i fremtiden skal huse 4.000 nye aarhusianere.

28. jun. 2023
 • Læs op

Indhold

  1.000 aarhusianere bor i dag i Årslev. Fremover skal 4.000 nye aarhusianere bo i et nyt byområde i Årslev, og byen skal rumme 1.000 nye arbejdspladser.

  "Området omkring Årslev står over for store forandringer, når mange flere skal bo og arbejde her. I den udvikling er det helt afgørende, at vi værner om det, der gør Årslev særlig i dag. Det er en lille landsby med et stærkt fællesskab, hvor alt er tæt på. Helhedsplanen sætter en tydelig retning for, hvordan vi kan bevare den særlige identitet og bygge videre på den i en moderne fortolkning af en landsby," fortæller Nicolaj Bang, rådmand for Teknik og Miljø.

  Helhedsplanen lægger op til at benytte en række centrale greb, som man kender det fra landsbyerne i gamle dage. Helt centralt er en stor, grøn fælled i midten af området, der skal være hjertet, hvor borgerne mødes. Her skal være en række offentlige funktioner samtidig med, der vil være mulighed for naturlegeplads, fælleshuse, fælleshaver, bålplads, og hvad de kommende beboerne ellers vil realisere.


  Udvikling tilpasset Årslev Engsø

  I baghaven af det nye byområde ligger Årslev Engsø. Det er en strategi i helhedsplanen, at udviklingen skal tilpasses landskabet og tage afsæt i områdets terræn.

  "Det har også været et stort lokalt ønske, at udviklingen sker på landskabets præmisser. Og det forstår jeg godt. Vi skal selvfølgelig stå ved det store ansvar, det er at udvikle i Aarhus Ådals særlige landskab. Netop derfor lægger helhedsplanen op til, at den nye bebyggelse er koncentreret om Silkeborgvej, mens den trapper ned mod Årslev Engsø og landskabet. Vi sender nu helhedsplanen i høring, og så håber jeg, at der er mange, der vil benytte sig af muligheden for at komme med input til planen", tilføjer Nicolaj Bang.

  Naboer og nuværende indbyggere i Årslev har bidraget til helhedsplanen.

  Den strategiske helhedsplan for Årslev bliver offentliggjort på høringsportalen deltag. Aarhus.dk onsdag den 28. juni. Høringen kommer til at vare 12 uger og afsluttes dermed onsdag den 20. september.

  Der afholdes borgermøde om planen mandag den 4. september på Blixens Rooftop, hvor man kan blive orienteret om helhedsplanen.

   

  Helhedsplanens fire strategier

  1. Afsæt i det eksisterende
  2. Landskabsbaseret planlægning
  3. Den moderne landsby
  4. Mobilitet og forbindelser
  Sidst opdateret: 5. september 2023