Gå til hovedindhold

Juni 2023

Småt affald er et stort problem

Teknik og Miljø

Mange går bare forbi. Ænser det nærmest ikke. Men når man først er blevet opmærksom på det, ser man det desværre hele tiden. Cigaretskod, udtrådte tyggegummiklatter og små hvide nikotinposer, der er smidt på gaden og i naturen.

56 nye elbusser sparer Aarhus for 2 mio. liter diesel

Teknik og Miljø

Busselskabet AarBus har netop skrevet under på købet af 56 nye elbusser, og det er det største indkøb af ledbusser på el i Danmark. Dermed tager Aarhus et vigtigt skridt i målet om C02 neutrale bybusser i 2027.

Årslev skal være en moderne landsby

Teknik og Miljø

I dag er Årslev en landsby, hvor alt er nært. Læser man Forslag til helhedsplan for Årslev, er det tydeligt, at det nære landsbyliv også er ønsket, når Årslev i fremtiden skal huse 4.000 nye aarhusianere.

Mere leg og liv flytter ind i byparken på Aarhus Ø

Teknik og Miljø

Byparken på Pier 2 er forlænget til og med år 2025, og derfor rykker der endnu flere aktiviteter og mere grønt ind på øen den kommende tid. Det er endnu et led i at teste, hvad der fungerer i en maritim bypark.

Ålegræs i kanalerne på Aarhus Ø skal øge biodiversiteten og give gode oplevelser

Teknik og Miljø

Arbejdsdag under vand: Snart bliver havbunden i kanalerne på Aarhus Ø dækket af ålegræs, så fisk og andre havdyr kan flytte ind i nye attraktive omgivelser.

22 af 24 cityassistenter bliver hos Teknik og Miljø

Teknik og Miljø

Langt flertallet af cityassistenterne i Aarhus Kommune har valgt at blive i deres job, efter Teknik og Miljø i maj valgte at opsige en lokalaftale, der gav dem særlige goder, som andre i lignende stillinger i Aarhus Kommune ikke har.