Gå til hovedindhold
Teknik og Miljø

22 af 24 cityassistenter bliver hos Teknik og Miljø

Langt flertallet af cityassistenterne i Aarhus Kommune har valgt at blive i deres job, efter Teknik og Miljø i maj valgte at opsige en lokalaftale, der gav dem særlige goder, som andre i lignende stillinger i Aarhus Kommune ikke har.

15. jun. 2023
 • Læs op

Indhold

  Af byens 24 cityassistenter har de 22 sagt ja til at fortsætte i deres stillinger på de vilkår, der findes i deres almindelige overenskomst uden den særlige lokalaftale.

  Bylivs- og medborgerskabschef i Teknik og Miljø, Kim Gulvad Svendsen, er glad for, at medarbejderne har valgt at blive hos Teknik og Miljø.

  "Det var vigtigt for os at opsige lokalaftalen, da der var urimelige goder i forhold til andre lignende ansættelser i Aarhus Kommune, og samtidig vil vi gerne tilpasse den til kommende opgaver som for eksempel vægterfunktioner i kommunale bygninger og forskellige tilsynsopgaver i bybilledet", siger Bylivs- og medborgerskabschef for Teknik og Miljø , Kim Gulvad Svendsen.

  Den opsagte lokalaftale indeholdt blandt andet betalte pauser, særligt fleksible arbejdstider, tre ekstra fridage og særlige løntillæg. Alt sammen goder, som andre ufaglærte i Aarhus Kommune ikke har.

  Forhandlingerne om en ny lokalaftale til cityassistenterne har været i gang siden april 2023. Den nye lokalaftale skal blandt andet gøre det muligt at belønne cityassistenterne for opøve kompetencer til at løse flere forskellige nye opgaver.

  Det forventes, at den nye aftale vil være på plads efter sommerferien i god tid før den tidligere lokaleaftales udløb 1. februar 2024.