Gå til hovedindhold

September 2022

Christiansbjerg bliver fredeligere

Teknik og Miljø

Beboerne på Christiansbjerg ønsker sig mindre gennemkørende trafik i området. Efter en tæt dialog med beboerne har byrådet vedtaget permanent lukning af Trondhjemsgade, Stavangergade og Bergensgade. Samtidig bliver der etableret hastighedsdæmpning og parkeringsforbud på Frederikshaldsgade.

Frederiksbjerg er blevet grønnere

Teknik og Miljø

Frederiksbjerg Torv og Lundings Torv er åbnet efter længere tids renovering. Beboere og besøgende kan nu glæde sig over mere grønt og smukkere opholdsrum i bydelen.

Aarhus hylder god arkitektur

Teknik og Miljø

Vanen tro hylder og præmierer Aarhus Kommune smukke, vedkommende og gode eksempler på byggeri.

Budgetforlig 2023: Aarhusianerne skal inddrages tidligere i byens udvikling

Teknik og Miljø

Partierne bag budgetforliget har afsat flere penge til tidligere borgerinddragelse i lokal- og helhedsplaner. Der er også fundet penge til flere grønne byrum, hurtigere behandling af ansøgninger om VE-anlæg samt øget sikkerhed ved havn og å.

Mener du noget om udvidelsen af Aarhus Havn? Så kom til borgerkonference d. 26. september

Teknik og Miljø

Aarhus Kommune afholder den første borgerkonference om udvidelsen af Aarhus Havn. Konferencen skal kaste lys over udvidelsen, og den skal sikre, at politikerne i byrådet har størst mulig viden, når de skal behandle sagen.

Hvor er Aarhus’ bevaringsværdige bygninger?

Teknik og Miljø

Registeret over bevaringsværdige bygninger i Aarhus skal opdateres og udvides. Rådmand for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang, vil bruge registeret aktivt i udviklingen af Aarhus for at være sikker på, at vi passer på vores kulturarv og -historie.