Gå til hovedindhold

2022

86 resultater

Det bliver lettere at være bilist i Aarhus

Nyheder fra Teknik og Miljø

Volapykken på den gule p-afgift i forruden bliver fra i dag suppleret med billeder og uddybende forklaringer direkte i e-Boks. Det skal gøre det nemmere at være bilist i Aarhus, siger Teknik og Miljø-rådmanden. Tiltaget gælder kun for p-afgifter på kommunale parkeringspladser.

Naturen rykker nærmere: 1.000 nye træer i Aarhus

Nyheder fra Teknik og Miljø

I de her uger pynter frosten på den ellers noget brune vinternatur, men aarhusianerne kan se frem til en grønnere kommune til foråret. 1.000 nye træer er nemlig ved at blive plantet i hele Aarhus Kommune.

Sensorer i stierne og venlige sms’er skal forlænge cykelsæsonen i Aarhus

Nyheder fra Teknik og Miljø

Kan cykelsæsonen i Aarhus forlænges? Det skal et forsøg være med til at undersøge. Aarhus Kommune sætter som forsøg sensorer i en række cykelstier for at kunne måle deres temperaturer og deraf vurdere, om de er gode at køre på. Borgere kan tilmelde sig en sms-service og blive opfordret til at cykle på kolde men gode cykeldage.

Aarhus bliver grønnere i nord

Nyheder fra Teknik og Miljø

Nicolaj Bang, rådmand for Teknik og Miljø har netop skrevet under på en købsaftale af den tidligere Spørring Grusgrav. Dermed har man fået en unik mulighed for at skabe bedre rammer for natur og biodiversitet i området.

21.500 miljøvenlige lamper skal lyse byens gader op

Nyheder fra Teknik og Miljø

Energikrise og en ekstra indsats fra leverandøren betyder, at aarhusianerne får miljøvenligt lys i gadelamperne flere måneder før tid.

Sådan bliver Aarhus en god by at bo og leve i

Nyheder fra Teknik og Miljø

Byudviklingsprojekter skal give noget tilbage til sine omgivelser, passe ind i landskabet og bygge videre på historien. Sådan står der blandt andet i Aarhus’ nye arkitekturpolitik, og arbejdet med at implementere politikken er skudt i gang.