Gå til hovedindhold

November 2022

21.500 miljøvenlige lamper skal lyse byens gader op

Teknik og Miljø

Energikrise og en ekstra indsats fra leverandøren betyder, at aarhusianerne får miljøvenligt lys i gadelamperne flere måneder før tid.

Sådan bliver Aarhus en god by at bo og leve i

Teknik og Miljø

Byudviklingsprojekter skal give noget tilbage til sine omgivelser, passe ind i landskabet og bygge videre på historien. Sådan står der blandt andet i Aarhus’ nye arkitekturpolitik, og arbejdet med at implementere politikken er skudt i gang.

Ajstrup Skoleskov vokser: 250 skolebørn planter 3000 træer

Teknik og Miljø

Onsdag d. 16. november er 250 skolebørn fra 0. og 2. klasse med til at plante 3000 træer i Ajstrup Skoleskov, der er et særligt skovområde i Aarhus dedikeret til skolebørn.

Pas på dine gutter - når festen slutter

Teknik og Miljø

Selvom sikkerheden langs Aarhus Havn og åen er øget de seneste år, skal vi stadig have respekt for det kolde, mørke vand. Kampagne opfordrer endnu engang aarhusianere til at passe ekstra godt på hinanden i den festlige julefrokosttid, så vi undgår tragiske drukneulykker.

Forbud mod forurenende dieselbiler skal skabe en sundere og grønnere by

Teknik og Miljø

Fra slutningen af 2023 må dieseldrevne personbiler uden partikelfilter ikke længere køre inden for Ringgaden. Byrådet har besluttet at skærpe Aarhus Kommunes miljøzoneordning.

Træt af valgplakater? Brug BorgerTip og hjælp med oprydningen

Teknik og Miljø

Senest ved midnat onsdag d. 9. november skal de sidste valgplakater, strips og snore m.m. være fjernet fra lygtepæle, vejtræer og andre steder, de har hængt under valgkampen. Men det er ikke alt, der bliver fjernet i tide. Ser du efterladte valgplakater, kan du give kommunen besked med BorgerTip og hjælpe med oprydningen.