Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Frederiksbjerg Torv får nyt liv

Nye træer, genbrugsgranit og røde bænke skal gøre det slidte Frederiksbjerg Torv til et grønnere byrum.

17. maj 2022
 • Læs op

Indhold

  Beboerne på Frederiksbjerg kan ikke blot se frem til bedre udgaver af Frederiks Allé og Lundings Torv, men nu også et smukkere og grønnere Frederiksbjerg Torv. Og det er faktisk blandt andet genbrugsgranit fra Lundings Torv, som gør renoveringen af Frederiksbjerg Torv mulig.

  "Det er skønt for beboere og gæster på Frederiksbjerg, at endnu et af byens torve bliver renoveret, og på den måde kan skabe et grønt åndehul i byen. I en tid med stigende priser og mangel på materialer synes jeg, det er fantastisk, at vi kan genbruge stenene fra Lundings Torv", siger Steen Stavnsbo, rådmand for Teknik og Miljø

  Også repræsentanterne for bydelens beboere, Frederiksbjerg Fællesråd, ser frem til moderniseringen af torvet.

  "Vi håber, at det nyrenoverede torv kan give alle, der bevæger sig gennem kvarteret på cykel eller gåben, mere lyst til at tage en pause på torvet, fordi det bliver mere tiltrækkende og skønnere at opleve. Det er også dejligt at tænke på, at der bliver brugt ”genbrugsgranit” fra Lundings Torv. Fællesrådet arbejder med at få bæredygtighed ind i de initiativer, vi sætter i gang i byrummene i kvarteret, så det er bare dejligt, at Aarhus Kommune har bidraget med at tænke kreativt og begrænse udvindingen af naturressourcer som granit", siger Jeppe Spure, formand for Frederiksbjerg og Langenæs Fællesråd.

  På torvet bliver der lagt granitbelægning i forskellige former. De gamle bænke males røde for at give lidt mere farve til torvet, og små siddepladser i granit bliver flyttet fra Lundings Torv til Frederiksbjerg Torv.

  Nyt piletræ til torvet

  Det var et trist syn, der mødte aarhusianerne en martsdag i 2021, da den cirka 100 år gamle pil på Frederiksbjerg Torv bukkede under for forårsblæsten. Siden er pilen skåret op og lagt i Frederiksbjerg Bypark til gavn for smådyr og insekter.

  Men nu er dens afløser fundet. Et nyt piletræ bliver plantet som det grønne blikfang midt på torvet. Langs parkeringspladsen bliver der også lavet et plantebælte og sat nye træer, der bliver oplyst i aftentimerne for at skabe mere tryghed på torvet.  

  Anlægsarbejdet på Frederiksbjerg Torv går i gang i løbet af maj.