Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Naturen rykker nærmere: 1.000 nye træer i Aarhus

I de her uger pynter frosten på den ellers noget brune vinternatur, men aarhusianerne kan se frem til en grønnere kommune til foråret. 1.000 nye træer er nemlig ved at blive plantet i hele Aarhus Kommune.

15. dec. 2022
 • Læs op

Indhold

  Længe har der været travlhed i grønne områder, parker og langs veje i Aarhus, hvor der er plantet træer på livet løs.

  ”Gode, grønne områder og byrum er vigtige i vores hverdag. Det er her, vi mødes, her vi er aktive, og her vi er sammen. Derfor arbejder vi hele tiden på at gøre hele vores kommune grønnere og trække naturen ind i midtbyen og oplandsbyerne. Med de 1.000 nye træer vi er i gang med at plante, tager vi et vigtigt skridt mod målet om en grønnere kommune,” siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.


  Lige nu er det kun frosten, der holder Teknik og Miljø fra at plante videre, men arbejdet fortsætter, så snart frosten igen slipper jorden.

  Fra Mårslet til Lystrup

  Alle aarhusianerne kan glæde sig til mere grønt. Træerne er fordelt over hele kommunen på 24 lokationer, som strækker sig fra Mårslet i syd over Harlev i vest og videre til Lystrup i nord. Udover at være smukke spiller træerne også en vigtig rolle i fremtiden.

   

  ”Træer skaber skygge og læ, når det blæser, eller solen stråler. De optager regnvand og CO2, og det gør vores byrum endnu mere attraktive – særligt også i fremtiden, hvor vi ved, at klimaforandringerne vil give os mere ekstremt vejr,” siger Charlotte Ahrndt Jensen, projektleder, Teknik og Miljø.

   

  Fakta

  Se kortet hvor vi planter træer.
  Træerne er en del af byrådets ambition om at plante 10.000 træer i Aarhus inden 2025.