Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Kommentar fra rådmand Christian Budde, Aarhus Kommune, på baggrund af regeringens udspil til en sundhedsreform

Regeringen har netop offentliggjort en omfattende reform af sundhedsområdet. I udspillet går regionerne fra fem til fire regioner og der oprettes 17 nye sundhedsråd, der skal styrke det nære sundhedsvæsen.

  • Læs op

Indhold

    Christian Budde, rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, ser flere gode elementer i udspillet, men er også bekymret for, om sundhedsrådene reelt får flyttet sundhedsindsatsen tættere på borgerens hverdag. 

    ”Det er vigtigt, at kommunerne får en afgørende rolle i sundhedsrådene, så indsatserne bindes sammen med resten af borgernes hverdag i kommunen. I Aarhus har vi været optaget af at bygge et nært sundhedsvæsen, hvor vi har udviklet sundhedshuse i udsatte boligområder og rykket sundhedsindsatsen tættere på borgernes hjem. Den udvikling vil jeg utroligt gerne fortætte i samarbejde med de nye sundhedsråd,” siger Christian Budde og understreger, at Aarhus Kommune kan spille en afgørende rolle i den fortsatte udvikling. 

    Regeringen fastholder den folkevalgte ledelse af regionerne, men går skridtet videre med oprettelse af de 17 nye sundhedsråd. De konkrete detaljer om Sundhedsrådene mangler stadig. 

    ”Det er helt nødvendigt, at vores sygehuse ikke sander til. Der er sat en klar retning for, at man skal styrke det nære sundhedsvæsen både i forhold til rammer og økonomi. Og jeg hæfter mig ved, at storbyerne er blevet tiltænkt en væsentlig rolle i forhold til de opgaver, som skal flyttes ind til i sundhedsrådene, og som i sidste ende skal styrke det nære sundhedsvæsen,” lyder det fra Christian Budde.

    Regeringens udspil til en sundhedsform skal nu forhandles med folketingets partier. 

    Kontakt

    • Christian Budde, rådmand for Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune, mobil: 61 65 09 43. Mail: christian.budde@aarhus.dk

    • Cecilie Winding, pressechef Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune, mobil 23 35 19 20. Mail: wice@aarhus.dk

    Sidst opdateret: 18. september 2024