Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Budget 2025: Et mærkbart løft til de ældste aarhusianere

Budgetaftalen løfter ældreområdet med 41 mio. kr. stigende til 63 mio. kr. årligt, og det skal sikre en endnu bedre pleje og mere omsorg. Flere medarbejdere på de aarhusianske plejehjem og i hjemmeplejen vil give en mere tryg og nærværende hverdag for vores ældre. Derudover styrkes arbejdet med demens, så flere aarhusianere kan få hjælp tidligere og undgå en forværring af deres demenssygdom.

  • Læs op

Indhold

    Rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde er tilfreds med, at det i budgetforliget er lykkes at give ældreområdet et kærkomment økonomisk løft.  

    ”Sammen med Ældre Sagen og Ældrerådet har jeg presset på for, at der skal ansættes flere medarbejdere, så der bliver mere tid til de ældre og mulighed for mere 1:1 samvær. Der er brug for flere aktiviteter, hvor vi sammen med beboeren kan bage en æblekage efter den gamle opskrift eller tage et slag Krolf. Vi skal gøre mere af det som betyder noget for den enkelte,” siger rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde. 

    En bedre bemanding i ydertimerne på plejehjemmene vil også give bedre tid til flere gode stunder og snak med både beboere og pårørende. Derudover styrkes de faste tværfaglige teams, så aarhusianere, der modtager hjælp i eget hjem, møder kendte ansigter og oplever mere sammenhængende forløb.

    Mange pårørende løfter betydelige opgaver i pasning og pleje af deres nærmeste. Derfor prioriteres en yderligere støtte og vejledning til pårørende, og arbejdet med Center for Pårørendesamarbejdet skal derfor fortsætte og intensiveres. 

    En endnu bedre by for aarhusianere med demens   

    Demenssygdom har store og indgribende konsekvenser for de aarhusianere, der rammes af demens, og for deres pårørende. Det er vigtigt, at der sættes ind tidligt i demensforløbet for at undgå forværring af demenssygdommen. Forligspartierne afsætter 5,2 mio. kr. årligt til styrke arbejdet med tidlig opsporing og forebyggelse.

    ”I Aarhus er vi privilegeret med at kunne tilbyde et specialiseret demenstilbud til dem, der lever med en demenssygdom. Men vi kan gøre endnu mere, og derfor er jeg yderst glad for, at vi i budgettet styrker arbejdet med tidlig opsporing. Ved at sætte ind tidligt og forhale sygdommens udvikling kan flere aarhusianere få flere gode år sammen med deres kære,” lyder det fra rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde.

    Velfærdsteknologiens hus - fordi fremtidens velfærd også skal hjælpes på vej teknologisk

    Med budgetaftalen og det økonomiske løft af ældreområdet går Aarhus Kommune forrest med implementering af Ældrereformen. Derudover har forligspartierne lagt de første vigtige trædesten til et velfærdsteknologisk hus, der blandt andet skal give mulighed for at afprøve nye teknologier og hjælpemidler både til gavn for borgere, pårørende og medarbejdere.

    Kontakt

    · Cecilie Winding, pressechef Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune, mobil 2335 1920. Mail: wice@aarhus.dk

    · Christian Budde, rådmand for Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune, mobil: 6165 0943. Mail: christian.budde@aarhus.dk

    Pressefotos af rådmand Christian Budde kan downloades fra https://www.aarhus.dk/om-kommunen/presserum/#4

    Sidst opdateret: 20. september 2024