Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Krop og Kærlighed festival vinder pris til Danish Rainbow Awards

Krop og Kærlighed festival er vinder af eventprisen ved Danish Rainbow Awards 2024. Prisen er en anerkendelse af festivalens arbejde med at fremme seksuel sundhed og åbne op for samtaler om krop, køn og kærlighed.

  • Læs op

Indhold

    Krop og Kærlighed festival - Danmarks første festival om seksuel sundhed - havde stor succes med at sætte fokus på emner som kropsidealer, samtykke og seksualundervisning. Med en bred vifte af debatter, musik og workshops lykkedes det festivalen at tiltrække et stort og mangfoldigt publikum til åbne samtaler om krop, køn og seksualitet.

    Krop og Kærlighed festival er Aarhus Kommunes ambitiøse satsning på at forbedre den seksuelle sundhed for borgerne. Festivalen skaber et trygt rum for de svære samtaler og hjælper med at forbedre livskvaliteten for aarhusianere i alle aldre.

    Rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Christian Budde, tog imod prisen i Cirkusbygningen i København og udtalte blandt andet:

    "Vi er dybt taknemmelige for prisen. Den bekræfter, at vores budskab om kærlighed og mangfoldighed er nået langt ud over Aarhus’ bygrænse og har berørt noget vigtigt – nemlig at en sund seksualitet har stor betydning for vores trivsel i alle livets faser. Jeg er stolt over, at vi i Aarhus tør gå nye veje for at fremme den mentale sundhed.”

    Krop og Kærlighed festival blev afholdt som en del af Aarhus Festuge. Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge, er glad for festivalens store gennemslagskraft og den brede målgruppe, den nåede ud til:

    "Festivalen tager fat i nogle vigtige emner, og ved at være en del af Aarhus Festuges mest besøgte lokation, formåede den at nå ud til mange mennesker – også dem, som slet ikke vidste, at de skulle blive klogere på sig selv og andre ved deres besøg."

    Danish Rainbow Awards fejrer hvert år personer, organisationer og events, der gør en forskel for LGBTQIA+-miljøet. Eventprisen gives til en begivenhed, der formår at skabe engagement og styrke fællesskabet. Krop og Kærlighed festival vandt prisen i skarp konkurrence med Alternativ Pride i København og Malmøhagen takket være sin evne til at tiltrække et bredt publikum og tage fat på tabubelagte emner.

    ”Krop og Kærlighed i Aarhus Bypark var en fantastisk inkluderende mini-festival, som formåede at skabe et kærligt rum, hvor krop, kærlighed og sex var i trygt fokus. Krop og Kærlighed handlede om seksuel sundhed, velvære, frihed, at italesætte følelser og lyst gennem musik, samtale, kreativitet og kunst”, lyder det fra Danish Rainbow Awards som begrundelse for prisen. 

    Med denne pris ser Aarhus Kommune ser frem til at fortsætte med at udfordre normer og fejre kærlighed i alle former. 

    Fakta

    Krop og Kærlighed festival

    • Krop og Kærlighed festival hylder kropspositivitet, kærlighed og mangfoldighed gennem kunst, musik, workshops og debatter og er en del af Aarhus Festuge.
    • Aarhus Byråd afsatte i budgetaftalen for 2024 1,5 mio. kr. til festivalen med målet om at mindske mistrivsel for byens borgere ved at åbne op for samtaler om krop, køn, kærlighed og seksualitet.

    Danish Rainbow Awards

    • Danish Rainbow Awards fejrer personer, organisationer og events, der har gjort en særlig indsats for LGBTQIA+-samfundet i Danmark.
    • Priserne uddeles hvert år i forskellige kategorier og er en vigtig platform for synlighed og anerkendelse af arbejdet med diversitet og inklusion.

    Kontakt

    • Christian Budde, rådmand for Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune, mobil: 61650943. Mail: christian.budde@aarhus.dk
    • Lene Dalgaard Andersen, journalist i Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune, mobil 24223455. Mail: dlea@aarhus.dk
    Sidst opdateret: 17. oktober 2024