Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

2 mio. kr. til hovedrengøring

2 mio. kr. til en forsøgsordning skal sikre ekstra hovedrengøring til borgere med særlige behov.

 • Læs op

Indhold

  Beslutningen blev truffet som en del af budgetforliget for 2022, hvor forligskredsen besluttede at tilbyde ekstra rengøringsservice til borgere, der får hjemmehjælp og har brug for en mere omfattende rengøring. Initiativet henvender sig primært til borgere med sociale og psykiske udfordringer.

  "Det er en rigtig god løsning, der kommer til at gøre en forskel for en sårbar gruppe aarhusianere. Vi ved at rengøring gør en stor en forskel for vores borgere, og derfor er jeg også overbevist om, at dette tiltag vil have en positiv effekt,” lyder det fra rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde. 

  Midlerne vil nu blive anvendt ved opstart hos borgere, hvor hjemmet trænger til en mere omfattende rengøring. Det vil være mulighed for at hyre eksterne firmaer til at løse opgaven. 

  "Rengøring hører med til ethvert hjem. Og når alderen banker på, og kroppen siger fra, så skal kommunen selvfølgelig stå klar med kost og spand. Jeg er derfor glad for, at vi nu kan sikre, at udvalgte aarhusianere får et mere rent og indbydende hjem, der giver bedre mulighed for at invitere venner og pårørende på besøg med god samvittighed,” siger byrådsmedlem for Danmarksdemokraterne Jakob Søgaard Clausen. 

  Forbruget og antallet af borgere, der modtaget tilbuddet vil blive fulgt løbende. Den sene udmøntning skyldes, at beslutningen om at tilbyde ekstra rengøring til en ikke defineret målgruppe har givet juridiske udfordringer, da man risikerer at forskelsbehandle borgere med samme behov.

   

  Kontakt

  • Christian Budde, rådmand for Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune, mobil: 6165 0943. Mail: christian.budde@aarhus.dk

  • Cecilie Winding, pressechef Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune, mobil 2335 1920. Mail: wice@aarhus.dk

  Pressefotos af rådmand Christian Budde kan downloades fra https://www.aarhus.dk/om-kommunen/presserum/#4

   

  Sidst opdateret: 3. juli 2024