Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Ældre Sagen, Ældrerådet og rådmand for Sundhed og Omsorg reagerer: Ældreområdet overses i borgmesterens budget

Regeringens nyligt lancerede reform på ældreområdet blev modtaget med store forventninger i Aarhus. Med reformen fulgte 63 millioner kroner til at forbedre ældreplejen i byen. Disse midler skulle sikre flere dygtige medarbejdere, mere tid til omsorg og et generelt kvalitetsløft til gavn for vores ældre. Men med borgmesterens nuværende budgetforslag ser det ud til, at de ældste aarhusianere bliver ladt i stikken.

  • Læs op

Indhold

    "Når vi nu har muligheden for at styrke ældreplejen, er det dybt skuffende og uretfærdigt, at midlerne ikke når frem til de ældre, der har allermest brug for dem," udtaler Jan Radzewicz, formand for Ældrerådet.

    Der vil komme flere ældre i Aarhus Kommune de kommende år, og der kommer flere med komplekse sygdomsforløb. Der er ikke afsat midler til ældreområdet i borgmesterens budget, og det valg kritiseres skarpt af rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde: 

    ”63 millioner kroner fra Ældrereformen skulle sikre flere dygtige medarbejdere, mere tid til omsorg og en endnu bedre pleje. Der er brug for et generelt kvalitetsløft til gavn for vores ældre, som vi ikke hidtil har haft råd til. Det er vores ansvar at sikre en hverdag med nok hænder og en tryg alderdom, men det kræver også at borgmesteren er villig til at prioritere vores ældste aarhusianere ved de kommende budgetforhandlinger.” 

    Hos Ældre Sagen er man også overrasket over prioriteringen: 

    "I foråret løftede regeringen sløret for en ambitiøs reform på ældreområdet. Ældre Sagen så med stor begejstring på, at de ældre endelig skulle få den forbedrede pleje og ekstra omsorg, de så længe har fortjent. Ældre Sagen i Aarhus mærkede i dialogen med borgmesteren i foråret en stor støtte og opbakning til ældreområdet. Det, der kunne have gjort en forskel i de ældres hverdag, forsvinder i skuffelse, hvis disse løfter ikke bliver indfriet”, lyder det fra Torben Dreier, formand for Ældre Sagen i Aarhus. 

    Både Ældre Sagen, Ældrerådet og rådmanden for Sundhed og Omsorg understreger nødvendigheden af at prioritere de afsatte midler til ældreområdet, så de ældre i Aarhus kan få den omsorg og pleje, de har krav på.

    Kontakt

    Cecilie Winding, pressechef i Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune, mobil 2335 1920. Mail: wice@aarhus.dk

    Sidst opdateret: 29. august 2024